Gündemİlçe HaberleriSiyaset

TARIMA VE HAYVANCILIĞA HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, meydanlarda davul çaldı, hemşerileriyle bir araya geldi. Akın’ın çalışma programında önceki gün Sındırgı yer aldı.

Sındırgı Işıklar mahallesinde hemşerileriyle bir araya gelen Akın burada halkın aktardığı ve yaşanan sıkıntıları dinledi. Akın, “Ülkemizin bir birinden önemli önemli sorunları var; sorunları çözmeye 24’ünde sorunlara neden olandan kurtularak başlayacağız. Artık meydanları taşımayla bile dolduramıyorlar, milletimiz bu yorgun tek adam yönetimden bıktı, artık değişim istiyor.” dedi.

“ PARA KAZANMIYORUZ”

Hayvancılık yapıyoruz, hayvancılıktan para kazanamıyoruz. Neden kazanamıyoruz. Fabrikalarda sorun var, bütün dış devletlerle kavgalıyız. Ben aynı zamanda partimizin Dış İşleri Komisyonu üyesiyim, ülkemizi birlikte temsil ediyoruz. Bizim amacımız, sizlerin refahını arttırmak. Yüreğil’de yüreğinize konuşuyorum; yurtdışında konuşanlar içeriye efelenip mesaj veriyor ama arkadan kendi Bakanlarını gönderip özür diliyorlar. AKP döneminde tek bir dost devlet kaldı, onun adı da Devlet Bahçeli.Çok önemli dertlerimiz var, dertleriniz var. Burada bir tütün vardı; tütün olayı tamamen bir komedi. Tütünü desteklemeyi bıraktılar, dışarıdan kaçak tütün geliyor o paralarda PKK’ya gidiyor. Mecliste dile getirdim; hem tütüne desteklemeyi bıraktılar hem de kaçağın önünü açtılar.

“KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK”

“Bizler ne yapacağız, sütü yerel yönetimler aracılığıyla biz alacağız. İzmir’i arayın, Aydın’ı arayın, sorun; onlar mutlu. Okullarda sütü beş güne çıkaracağız, her türlü teknik desteği sağlayacağız. Süte tüm desteği vereceğiz. İnanın mecliste süt diye, tarım diye, hayvancılık diye yırttım kendimi. AKP’liler hükümet olacak yapacağız, edeceğiz diyor. Madem bu vaatleri veriyorsun, çıkar kararnameleri bekleme; ver çiftçiye desteği, ver 3600’ü; bitir işsizliği. Ben iktidar partisi olsam, şunu yapacağım, bunu yapacağım demeye utanırım.

CHP olarak sizlerin de vereceği yetkiyle; okul sütü programını yeniden tasarlayarak, kamu alımlarını sektörü desteklemek üzere kullanacağız. Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile eşgüdüm halinde vereceğiz. Bu kapsamda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacağız. Tarım, doğa ve sosyal politikalarımızın merkezine, doğaya ve ekolojik aile çiftçiliğine dönüş temelli nüfus hareketlerini koyacağız. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu