Türkiye GündemiEkonomi

TARIMDA 5,5 MİLYON KİŞİ 120 MİLYON TON ÜRÜN ÜRETİYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, Türkiye’de 5,5 milyon kişinin tarımda istihdam edildiğini belirterek, “Türkiye, tarım ihracatı yapan bir ülke konumunda.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, Türkiye’de 5,5 milyon kişinin tarımda istihdam edildiğini söyledi. Tarımdan haberin haberine göre, “Türkiye, tarım ihracatı yapan bir ülke konumunda. Yaklaşık 12 milyar ithalat, 17 milyar dolarlık ihracat ile 5 milyar dolarlık net ihracatçı konumundayız. Tarımda, 120 milyon tonluk üretimimiz var.” dedi. Özlü, “Türkiye’nin yüz ölçümü 78 milyon hektar. Bunun 24 milyon hektarı tarım arazisi.” ifadesini kullandı.

NADASA BIRAKILAN TOPRAKLAR

Nadas alanlarını azaltma konusunda yeni politikalar geliştirdiklerini anlatan Özlü, şunları kaydetti: “Nadas alanlarına özellikle yem bitkisi ekimi yapılması halinde ilave destekler vereceğiz. Destek politikamıza bunu da koyduk. Ülkemizde 5,5 milyon kişi tarımda istihdam ediliyor. Türkiye, tarım ihracatı yapan bir ülke konumunda. Yaklaşık 12 milyar ithalat, 17 milyar dolarlık ihracat ile 5 milyar dolarlık net ihracatçı konumundayız. Tarımda, 120 milyon tonluk üretimimiz var. Bunun 68 milyon tonu tarladan geliyor. 2017’de meyve 22, sebze üretimi 30 milyon ton olarak gerçekleşti.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu