GündemSiyaset

Tavrımız Net, Kararımız Evet

“Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez.”

BU ÜLKENİN BEKASI İÇİN; TAVRIMIZ NET, KARARIMIZ EVET

 

MHP İl Başkanı Atıcı yaptığı basın açıklamasında Referandum için alanlara indiklerini söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Referandum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı,  MHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklamasında artık alanlara inmeye başladıklarını ve bundan sonraki süreçte aktif olarak rol oynayacaklarını dile getirdi. MHP içerindeki ayrılıkçı söylemlere takılmadıklarını söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Taban biziz, teşkilat biziz. Teşkilatımızın ve Genel Başkanımızın kararı bizim kararımızdır’ diyerek MHP Balıkesir İlçe Başkanlarıyla birliktelik mesajı verdi. Dün MHP Balıkesir İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş, MHP İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

‘Alanlarda Olacağız’

Referandum çalışmaları için alanlara inmeye başladıklarını belirten MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Şimdiye kadar sustuk. Ama şu andan itibaren alanlardayız. Neden evet dediğimizi milletimize anlatmak için, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için biz ‘Evet’ diyoruz’ dedi. Parti içindeki ayrılıkçı seslerle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Balıkesir İl Başkanı Nuri Argun Atıcı, ‘Onlar şahısların kendi fikirleridir Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı ve tabanının seçimi bellidir. Genel Başkanımızın verdiği karar doğrultusunda bizim de kararımız Evet’tir’ ifadelerini kullandı.

 

BİÇKİ’YE CEVAP ‘HODRİ MEYDAN, BUYURSUN GELSİN’

 CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki’nin ‘Balıkesir’deki AK Parti, MHP İl Başkanlarını referandumu tartışmak için Ali Hikmetpaşa Meydanı’na davet ediyorum. Üç siyasi parti başkanı olarak milletimizin önünde hesaplaşalım’ söylemini de hatırlatan MHP İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Biz yapılan çağrıya varız. Her ortamda her şekilde tartışabiliriz. Kaçmayız. Aksine onlara doğruları daha net gösterebiliriz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Anayasa Oyunu Oynanacaktı’

Ortadoğu’da süregelen kargaşa ortamına Türkiye’nin de çekilmek istendiğini söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Bölgemizde vuku bulan kargaşanın özellikle Irak ve Suriye’de yaşananların ABD ve Rusya’nın birbirine yaklaşmaları ve anlaşmaları yüzünden olduğunu düşünmekteyiz. Hedefte Türkiye olunca tüm dış güçlerin bir arada olduğunu görüyoruz. Temel amaç bu ülkeleri bölebilmek için anayasalarında federal maddelerinin yerleştirilmesine çalışılmaktadır. Irak anayasasına federatif yapı oluşturulabilir. Maddesini ilave edenler, şimdi Suriye’de, daha sonra da Türkiye ve İran’da aynı maddeleri  yerleştirme amacı taşımaktadırlar. Kısaca BOP-ABD-Rusya projesi deva ettiği sürece Türkiye huzura kavuşamayacaktır’ ifadelerini kullandı.

 

‘İlk Dört Maddeye Dokundurmadık’

Anayasa değişikliği sürecinde, ilk dört maddede değişiklik yaptırmadıklarını söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Türkiye, Irak ve Suriye üzerinden gelen terör ile, içeride FETÖ ve PKK terör tehdidinin kimlere hizmet ettiği artık anlaşılmıştır. Bu gruplar, başarılı olsalardı aynı anayasa oyununu oynayacaklardı. Bu anayasanın alt yapısı 2012’de Abant toplantılarında MHP haricinde bütün partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan ve hepsinin onayladığı anayasa taslağının Suriye’ninkinden farkı yoktu. Bu taslakta Türklük yoktu. Üniter yapı yoktu. İlk dört madde yoktu. Halklar ve özerklik vardı. Bugün MHP, tıkanmış, sorunları aşamayan bir mecliste, daha önceden hazırlanan Anayasa taslaklarının halini ve yanlış eğilimleri dikkate alarak, 18 maddelik, Türklük vurgusuna atıf yapan, ilk dört maddeye dokundurmadan bir anayasa değişikliğine öncülük etmiştir.’ ifadelerini kullandı.

 

‘CHP Kenan Evren Anayasasını Savunuyor’

CHP’nin ‘Hayır’ diyerek Kenan Evren’in 1982 Anayasası’nın devam etmesini istediğini dile getiren MHP İl başkanı N. Argun Atıcı, ‘Bu süreçte, adında halk olan, ama halktan korkan CHP ve onun yardakçısı HDP ‘Hayır’ diyerek mevcut düzenin devamından yana tavır koymaktadırlar. Mevcut Anayasa değişikliğine alternatif bir değişiklik tasarısı olmayan CHP, Kenan Evren’in 1982 Darbe Anayasının, Referandumda ‘Hayır’ diyerek, devamını istemektedir’ ifadelerini kullandı.

 

‘MHP Milletinden Korkmadı’

Milliyetçi Hareket Partisi’nin asla milletinden korkmadığını söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘MHP hiçbir zaman seçimden korkmamış ve milletinden kaçmamıştır. Sonuçta MHP doğru yöndedir. ‘Evet’ diyecektir. Hayır cephesini oluşturan CHP-HDP ikilisinin düşüncelerini gizleyerek milliyetçilik söylemleri yapmaları çaresizliklerini göstermektedir. Fikir öne süremeyen, sadece kendilerinin istediği başkanlık özlemi içinde kıvranan CHP-HDP’yi, çözüm sürecinde ve hazırladıkları taslak anayasalarında yakından tanıdık. Bu gün yaptıkları ve söyledikleri milliyetçi söylemlerin ne kadar bulanık olduğu milletimiz ve Milletimizin yanında olan bizler tarafından açıklıkla görülmektedir’ ifadelerini kullandı.

 

‘Türk Düşmanlarının Bozgunu İçin Evet Diyoruz’

Neden ‘Evet’ diyeceklerini ile ilgili olarak, Başkan Atıcı, ‘Sandıkta milli beka için Evet mührünü vuracağız. Biz başkanlığa değil, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyoruz. Biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için evet diyoruz. Milletimizin kararından korkup fildişi kulelerinden Türkiye’ye ayar vermeye kalkışan kiralık gazeteci ve aydınlara hadlerini bildirmek için evet diyoruz. Bizim gönlümüzde, kararı evet veya hayır olan her vatan evladı değerli, yeri doldurulamaz, bir ve eşittir. Biz milletimizin kararına güveniyoruz, en doğrusu neyse yapacağını biliyoruz’ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu