GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“TEHLİKENİN ATLATILDIĞINI SÖYLEYEMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il müftüleri toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan“Siyasi rant uğruna FETÖ’nün televizyon kanallarında arzı endam etmekten hicap duymadılar. 251 insanımızın şehit olması bu şahısların gözlerindeki gaflet perdelerini kaldırmaya yetmedi. Sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propagandasını yapmaya kalktılar. Yaşadıklarımızdan ders çıkararak bir daha böyle acı hadiseleri yaşamamak için gereken tedbirleri alacağız. Tüm çabalara rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz.Sahih İslam anlayışının yayılması için çaba göstermeliyiz. Ülkemizin dört bir yanında 140 bin civarında dini görevlimizin olduğunu düşündüğümüzde böyle büyük bir ordunun yapamayacağız bir şey yoktur.”dedi.

ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPARIZ

Erdoğan, “FETÖ konusunda özeleştirimizi açık bir şekilde yapabilmeliyiz. FETÖ’nün 40 yıl boyunca toplum yapımıza sirayet edebilmesi bazı eksikler olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan,“Bugün bizi FETÖ ile mücadelede eleştirenler, o günlerde FETÖ’nün önünü açacak politikaların destekçisiydiler. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Ve bunun bedelini de ödedik. 7 Şubat MİT kriziyle hayata geçirilen önlemler, FETÖ’nün bünyede daha fazla yayılmasına engel olmuştur. Nitekim örgüt dersanelerin kapatılmasının karşılığını 17-25 Aralık süreciyle vermiştir. Bugün Amerika’da yıllık elde ettikleri gelir 800 milyon dolar. Bunun farkında olalım. Bu işin nerelerle bağlantılı olduğunu anlamamız için bunu söylüyorum. Kimler bunun arkasında duruyor, bunu göstermesi bakımından önemli.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu