Gündem

TEKBİR SESLERİYLE ŞEHİTLİĞE YÜRÜDÜLER

Balıkesir’de gençler tekbir sesleriyle şehitliğe yürüdü.57.Alay Vefa Yürüyüşü dün yapıldı. Sabah namazında dün İmam Hatip Lisesi camisinde buluşan gençler yarma çorbası ikramı sonrasında yürüyüş korteji gerçekleştirdi.

Şehitlik ziyareti ile süren program ’Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale’deyiz’’ denilerek yapılan dualarla devam etti.Balıkesir’de gençler tekbir sesleriyle şehitliğe yürüdü.57.Alay Vefa Yürüyüşü dün yapıldı. Sabah namazında dün İmam Hatip Lisesi camisinde buluşan gençler yarma çorbası ikramı sonrasında yürüyüş korteji gerçekleştirdi. Şehitlik ziyareti ile süren program ’Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale’deyiz’’ denilerek yapılan dualarla devam etti.Balıkesir’de tekbir sesleriyle şehitliğe yürüyen gençler 57.alay vefa yürüyüşünü gerçekleştirdi.  57.alay vefa yürüyüşü yapıldı. Sabah namazında dün İmam Hatip Lisesi camisinde buluşan gençler yarma çorbası ikramı sonrasında yürüyüş korteji gerçekleştirdi. Şehitlik ziyareti sonrası ’Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale’deyiz’’ denilerek dualar edildi.

AYNI RUHLA YENİDEN

57.alay vefa yürüyüşü yapıldı. Sabah namazında dün İmam Hatip Lisesi camisinde buluşan gençler yarma çorbası ikramı sonrasında yürüyüş korteji gerçekleştirdi. Çanakkale Zaferi’nin 103.  yılı etkinlikleri kapsamında, 1915 yılında Çanakkale Savaşları kara harekatında ki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57.Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale ve Tüm Şehitlerimizi anmak ve onları yad etmek için ‘’Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale’deyiz’’ programı gerçekleştirildi.

DEV BAYRAK EL ÜSTÜNDE TAŞINDI

Programa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cemal Kocataş, Kurum müdürleri, Şehit yakınları, Gaziler ve Gençler katıldı. Program, İmam Hatip Camii’nde sabah namazının kılınmasıyla başladı. Sabah namazının ardından Yarma Çorbası ikram edildi. Kotej yürüyüşü İmam Hatip Camii önünden başladı. Mehter eşliğinde yapılan yürüyüşte gençler ve askerler,  103 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıdı. Protokol eşliğindeki kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla salâvat ve tekbirler eşliğinde Balıkesir Şehitliği’ne yürüdü.

ŞEHİT AİLESİNE ‘TÜRK BAYRAĞ

I’Şehitlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından 2017 Yılı Gençlik Merkezleri  Arası  Kültür  ve  Sanat Yarışmaları Şiir Okuma kategorisi Balıkesir İl Birincisi Recep Enes Özcan “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu. Enes Özcan şiirinin bitiminde “Şehitler var oldukça bu vatan var olacaktır” diyerek 15 Temmuz da şehit olan Turgut Solak’ın annesi Şekure Hanım’a Türk Bayrağını teslim etti. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu