GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

TELGRAFIN TELLERİNDE BAŞKANLAR NE DER? YAPBOZ OYUNUNU SİYASİLER SEVER

Balıkesir’de yapılan veya yapılmaya çalışılan projeler varya sizce ne durumda? Balıkesir’de Merkezde akılda kalıcı oooh be! Dedirten ve yaşama dokunan ne var?

Balıkesir’imizin vizyon projelerini şöyle bir hatırlayalım. Başlanan projeler arasında merkeze bakarsak Çamlık projesi, kavşak projeleri ve Çay deresi Edip Uğur zamanında başlatılmış ve Uğur tarafından sık sık her programda dile getirilmişti. Bu projelerin yapımı ağır aksak sürüyor ancak Çamlığa çıkacak teleferik öncelikli hizmet olarak görülmediği gerekçesiyle Zekai Kafaoğlu tarafından rafa kaldırıldı. Bu hafta bana sık sorulan sorulardan biri şu; ‘Semra hanım her şeyi istediklerinde halka soruyorlar madem bu teleferik kalkacak niye sormadılar?’

**

Velhasıl vatandaş ne dese haklı. Yeri geldiğinde oy veren o. Yaşayana sormak lazım. Ancak bildiğim kadarıyla hava mânia gerekçesi ile zaten o projenin hayata geçmesi mümkün değildi. Uğur, ‘ ben halledeceğim’ dese de halledebilmiş miydi? Ya da o süreçte halledebilecek yetkisi sözü geçerliliği var mıydı? Bunlar hep düşünülmesi gereken ayrıntılar ancak en önemlisi yaşama geçen ya da geçmesi beklenen projelerin yeni yada eski sürdürülebilirliği ve biran önce yaşam bulması. Ha birde şu var Uğur proje lansmanını pür dikkat canlı canlı izlemiş twetter paylaşımında da : ‘Teleferik Bağlantısı İptal Etmek Vizyonsuzluk ve Balıkesir’in Geleceğini Karartmaktır demiş.

**

Başkan Kafaoğlu Milli Kuvvetlere yapılması istenen Tramvay için halkı işaret ederek, ‘ halka soralım’ dedi. Tıpkı Uğur’un Paşacami etrafı için hazırlanan projeleri sunduğu gibi. Ne oldu? Paşacami etrafında durum ne? Şunu da hemen yeri gelmişken hatırlatayım. Geçmişe dönüp bakalım İsmail Ok’tan buyana Paşa cami çevresinin de bir çekeceği varmış. Sordular ve meydan diye direkleri koydular. Biri geldi direkleri kaldırdı bu böyle olmaz dedi. O gün için Mimarlar Odasının sık sık ‘yeşil alan bırakın’ isteğini yazdığımda saatlerce İsmail Ok’un telefonda kızgın ifadelerini dinledim. İyide şimdi Ok’a da soruyorum yaptın da ne oldu?

**

Millikuvvetler Caddesinin trafiğe kapatılması eskiden beri gündemde. Esnaf istemezük modunda. Ancak ilginç bir durumda var. Esnaflar arasında şöyle diyende var: ‘ ben kapatılsın dersem komşum istemiyor’ Aman benden duymuş olma diyerek konuşmaya korkanlarda var. Kısacası dışlanma korkusuyla istemezükçülerde fazla…Bu durumda sorma yap desem yanlış mı olur? Milli kuvvetler yarı yarıya kapatıldı trafik keşmekeş. Kapatın gitsin! Sonradan gelen trafiğe yeniden açarsa açsın zaten yap boz oyununu bizim siyasetçiler peksever.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu