GündemEğitimTürkiye Gündemi

TEOG YERİNE MİS GELDİ

TEOG’un yerine gelen Milli İzleme Sınavı nedir? MİS sınavı ne zaman?

TEOG yerine ortaokuldan liseye geçişte yeni bir sınav geliyor. TEOG’un kaldırılmasından sonra yerine gelecek olan sistemin detayları merak ediliyordu ve adım adım ortaya çıkıyor. Peki yeni gelecek olan sistem Milli İzleme Sınavı yani kısaltılmış adıyla “MİS” nedir? Liseye girişlerde TEOG yerine yapılacak olan MİS ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kaldırılması kararlaştırılan ortaokullarda uygulanan TEOG sınavının yerini alacak olan yeni sınav sistemiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

HAZIRLIK TALİMATLARI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘merkezi sınav olmasın’ talimatıyla birlikte MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü illere bir yazı göndererek 5. sınıflarda uygulanacak yeni sisteme ilişkin hazırlık talimatlarını belirtti. Gönderilen genelgede 2017 yılında ilk kez uygulanacak sınavın adı ‘Milli İzleme Sınavı (MİS)’ olarak yer aldı.

TEST VE AÇIK UÇLU SORULAR BİR ARADA

Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme, Araştırma ve Geliştirme Projesi ile gerçekleştirilecek olan sınav 5. sınıflarda Aralık ayında uygulamaya geçirilecek. Çoğunluğunu test sorularının oluşturucağı sınavda açık uçlu sorularda yer alacak. Böylece çocukların değerlendirilmesi sağlanacak. İnternet sitelerindeki toplama verilere göre;  Sınavda Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri yer alırken, MEB pilot illere ilk dönem sonuna kadar yetiştirilmesi gereken konuları da bildirdi.

YİRMİ DÖRT ŞEHİRDE DENENECEK

Sistemin ilk olarak pilot uygulama için seçilen 24 şehirde denenmesine karar verildi. Bakanlık tarafından belirlenen iller listesinde, Aydın, Bursa, Erzurum, Mardin, Mersin, Konya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon’un da yer aldığı 15 büyükşehir bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu