GündemEğitim

TEV’den 52 yılda 250 bin burs

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından geleneksel 10. Kahvaltı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, 52 yılda 250 bin burs verdiklerini söyledi.

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından geleneksel 10. Kahvaltı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Mutlu Aydemir, Mustafa Cenbey, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, bağışçılar ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yırcalı, vakıf yöneticilerine çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

TEV’in 1967 yılında kurulduğunu söyleyen Yırcalı, vakfın 52. Yaşını kutladığını belirtti. 50 yıl bir vakfı yürütebilmenin başarı olduğunu belirten Yırcalı, “Yarım aşırı geçen bu kuruluşumuz 250 bin civarı burs verdi. Yarım asırlık bir faaliyetin sonunda çeyrek milyonluk burs adedine ulaştık. Bu Türkiye şartların önemli bir başarı. Ayrıca yurtdışında 2 bine yakın öğrencimize burs verdik. Bu bursları mümkün olduğunda Türkiye’nin her tarafına yayamaya çalışıyoruz. Biz bunu gönül aşkı ile yapıyoruz. Biz bunları sizlerin maddi ve manevi desteği ile yapıyoruz. Bu bursların verilmesi paraya dayanan bir şey ama biz sizin maddi yanında manevi desteğinizi de istiyoruz” dedi.

Etkinlikte ayrıca AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir’de bir konuşma yaparak bağışçılara teşekkür etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu