GündemSiyaset

Tezkere Meclis’te Kabul Edildi

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

TBMM, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Oturumun açılış konuşmasını TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptı. Elektronik cihazla yapılan yoklama sonrası, oturum başlamış oldu.

TBMM Başkanı Kahraman, toplantı yeter sayısına ulaşıldığını duyurdu, ardından gündeme geçildi. TBMM Genel Kuruluna gelen ilk isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olurken, ardından ise Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Kurula gelen isimler oldu.

Irak ve Suriye tezkeresi, Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla TBMM Başkanlığına gönderilmişti. Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkere, Genel Kurul’daki oturumda oylanarak kabul edildi.

ERDOĞAN TAKİP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilecek olan tezkere oturumunu Meclis’ten takip etti.

TBMM’de bir ilk! 92 yıl sonra değişti

Meclis’te aynı zamanda bir ilk yaşandı. İlk kez Meclis başkanı bugün frag ile değil kravatla Meclis’in açılışını yaptı.

Nurettin Canikli: “Bu silahlar Er Geç Türkiye’ye Yönelecektir

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Müttefiklerimiz tarafından verilen listelerde belirtilen silah, mühimmat ve teçhizatın çok daha büyük boyutu bu terör örgütüne aktarılmaktadır. Bu silahlar, bu yapı içerisinde er veya geç Türkiye’ye yöneltilecektir, bunu da biliyoruz, görüyoruz” dedi.

Irak ve Suriye tezkeresi, Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla TBMM Başkanlığına gönderilmişti. Oturumun ilk konuşmasını yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bugün itibarıyla terör örgütlerinin ortaya koyduğu tehdidin başka bir boyuta taşındığını belirterek, “Türkiye uzun zamandan beri tehlikeli, bölücü, ayrılıkçı terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Yaklaşık 40 yıldan beri. Son yıllarda ülkemizin karşı karşıya kaldığı güvenlik tehdidinin boyutu artmış, küresel ölçeğe taşınmıştır. Bugün itibarıyla terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik saldırılarını sadece bölücü ve ayrılıkçı gerekçelerle izah etmek mümkün değildir. Bugün içinde bulunduğumuz coğrafyanın siyasi sınırları yeniden dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin de içinde bulunduğu bu coğrafyada devletler küçültülmek, etkisizleştirilmek ve sürekli birbiriyle kavga eden, aralarında derin ayrılıkların olduğu yeni devletçikler kurulmak istenmektedir. Bu şekilde coğrafya dizayn etmeye çalışanlar tarafından kolay yönetilebilir hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu