GündemDünyadan Haberler

Tiyatro Festivali Sona Erdi

TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karesi Çocuk Tiyatro Oyunları Festivali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katıldığı Bir Kırmızı Başlıklı Kız Hikayesi adlı oyun ile sona erdi.

 

Karesi Çocuk Tiyatro Oyunları Festivali, 4 bin 500 çocuğa ulaşılan festivalde çocuklarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, “Tiyatronun çocuklarımız için önemli bir yaşam deneyimi olduğunu düşünüyorum” dedi. Çocukların yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmelerini amaçlayan, 21 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen, 4 oyunun toplam 10 seans sahnelediği Tiyatro Festivali ile Karesi Belediyesi, 4 bin 500 çocuğa ulaştı. Winnie The Pooh, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Minyonya Gezegeni ve Bir Kırmızı Başlıklı Kız Hikayesi’nin sahnelendiği festivalin kapanışını Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaptı. Karesi Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre, tiyatronun hayatın canlı bir öyküsü olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

‘Sizler Geleceksiniz’

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde sergilenen Bir Kırmızı Başlıklı Kız Hikayesi adlı final oyununda çocukları yalnız bırakmayan Başkan Yücel Yılmaz, “Sevgili çocuklarımız, sizler bizim için çok önemlisiniz, çünkü gelecek sizlersiniz. Tiyatro hayatın canlı öyküsüdür. Bu açıdan tiyatronun çocuklarımız için çok önemli bir yaşam deneyimi olduğunu düşünüyorum. Festivale katılan Karesi Kent Tiyatrosu başta olmak üzere tüm tiyatro gruplarına ve oyuncularına teşekkür ediyorum” dedi. Tiyatro oyunları ile yarıyıl tatillerini keyifli ve eğlenceli bir şekilde geçiren çocuklar ve aileleri kendilerine bu imkanı sağladığı için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu