GündemDünyadan Haberler

TİYATROCU AYAN MENEMEN’DE

Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan Menemen Belediye Tiyatrosu’nun 10. Yıl festivaline katıldı.

Menemen Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler ve ekibinin özverili çalışmalarıyla 10 yıldır düzenlenen Menemen Belediyesi İnadına Tiyatro festivali ülke genelinde bir çok tiyatro emekçisini tek çatı altında toplarken, akademisyen ve usta oyuncuların katılımıyla adeta bir şölen havasına dönüşüyor.

10 Nisan Salı günü sokak gösterileri ve açılış korteji ile başlayan festivalde tiyatrocular sokaklarda yürüyüşe “inadına tiyatro” sloganları attılar. Festivalin acılış oyunu ise Asuman Dabak Sahne’nin “Ay Tutulması” isimli oyun oldu.

Öte yandan festivale Rasim Öztekin ,Tarık Ünlüoğlu , Bennu Yıldırımlar , Asuman Dabak , Hakan Meriçliler, Rıza Akın gibi ünlü oyuncular da konuk olarak katıldı.

Daha önce Menemen Belediyesi İnadına Tiyatro Festivaline oyunlarla katılan Balıkesir Sanat Merkezi BSM OYUNCULARI, bu yıl 4. Kez BSM Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan’ın katılımıyla Menemen’deydi. Kıyı Ege ve Tiyatrolar Birliği Kurucu Yürütme Kurulu ve aynı zamanda Marmara Bölge Sorumlusu Olarak Festivalde bulunan Onur Ayan festival kapsamında oyunları izleyerek notlar aldı. Festival sonunda Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler’den plaketini alan Ayan: “Menemen Belediyesi 10. İnadına Tiyatro Festivali Bu gün 10 yaşında. Ülke genelinde ses getiren böyle bir festivali gerçekleştirdikleri için Başta Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin’i ve Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı kadim dostum Metin Güler’ i yürekten kutluyorum. Festivalde emeği olan herkese teşekkürler. Yaşama yeni bir ünlem olsun diye Menemende Festival var. Biz Tiyatrocular var oldukça ,sanat hep yaşayacak yaratana yaşayana selam olsun” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu