GündemÇocukçaEğitim

TOPRAKLA BULUŞAN FİDANLAR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri yer alıyor. ’’Fidanlar Fidanlarla Buluşuyor’’ etkinliği kapsamında fidanları toprakla buluşturan öğrencilerin, büyüklerine de önemli mesajları var.

Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, ‘’Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’’ projesi kapsamında Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde fidanları toprakla buluşturdular. Fidan dikim seferberliğine katılan öğrenciler, doğayı korumanın neden önemli olduğunu ‘Çocukça’ sayfamızda anlattılar.

Yağmur: Ben doğayı çok seviyorum. Çiçek dikmeyi sonra onu sulamayı ve büyüdüğünü görmeyi çok seviyorum. Biz çiçeklere ne kadar iyi bakar ve onların bakımlarına özen gösterirsek dünyamızı da öyle iyi korumuş oluruz. Mesela dünyada küresel ısınma var. Mevsimler değişiyor. İşte bu bitkileri koruyamadığımız için oluyor. Bitkilere, doğaya ve canlılara iyi davranmalıyız.

Mehmet : Biz çok güzel bir etkinlik yaptık. Müdürümüz, öğretmenimiz ve arkadaşlarımızla birlikte üniversitede fidan diktik. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu. Ben ilerde gelip diktiğim fidanı gördüğümde çok sevineceğim. Bizden gelecek nesillere bıraktığımız en güzel miras.

Yiğit: Doğayı çok seviyorum. Özellikle ağaçlar ve bitkileri korumalıyız. Sevdiğimiz kişilere, annelerimize çiçek koparıp götürmek yerine bitkilere zarar vermeden saksıda yetişen çiçeklerden götürelim. Bu hem onları da çok mutlu eder.

Ece: Biz müdürüm, öğretmenlerim ve arkadaşlarımla birlikte fidan dikmeye gittik. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu. Fidan dikmek çok güzelmiş. İlerde de hep çiçek ve ağaç dikeceğim. Böylelikle doğayı da korurum. Herkes en az bir fidan dikse ormanlar yok olmaz. Gelecekteki nesle de daha güzel bir gelecek armağan ederiz.

Yiğit: Arkadaşlarımla birlikte üniversitedeki boş arazilere fidanlar diktik. İlerde o fidanların büyüyüp orman olduklarını görmek bizi çok mutlu edecek. Böyle bir etkinlik yapıldığı için çok teşekkür ederim. Hem biz güzel vakit geçirdik. Hem de doğaya katkımız oldu. Ben herkesin çiçek dikmesini ve en az bir bitki yetiştirmesini isterim.

Yeşim: Fidanlar fidanlarla büyüyor projesi kapsamında biz de üniversitede fidan diktik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Zamanımızı değerlendirdik. Aynı zamanda toprağa fidanları dikip ilk suları olan can suyunu verdik. Bundan sonra ben de bol bol fidan dikeceğim. Böylelikle geleceğe bırakacağım bir mirasım olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu