GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

TSK Personeli ‘Emniyetli Cep Telefonu’ Kullanacak

Son dönemde savunma sanayinde önemli hamleler yaparak, envanterindeki yerli ve milli teçhizatsayısını önemli oranda artıran Türkiye, çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinin görevleri esanasında güvenli bir şekilde kullanabilmeleri adına ‘Emniyetli Cep Telefonu Projesi’ üzerinde çalışılıyor.

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde, Zeytin Dalı Harekatı’nı başarıyla sürdüren TSK’nın, yerli ve milli teknolojilerle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında hayata geçirilecek olan projede, personellerin sesli-görüntülü görüşme, anlık mesajlaşma ve konum paylaşma gibi şeyleri güvenli bir şekilde yapması sağlanacak.

Öte yandan söz konusu cep telefonlarında Türk mühendislerce geliştirilen yerli ve milli haberleşme uygulamasının kullanılması planlanıyor. Bu uygulamanın PTT Messenger mı olacağı yoksa başka bir yazılımın mı olacağı henüz netlik kazanmadı.

Çok güvenlikli cep telefonlarının öncelikle hassas bölgelerde görev yapan askeri personele dağıtılacağı belirtildi.

Emliyetli cep telefonunun yanı sıra ‘Emniyetli Uydu Telefonu Projesi’ de hayata geçirilecek. Operasyonlar sırasında kullanılması planlanan uydu telefonunun, coğrafyadan bağımsız olarak emniyetli muharebe ortamı temin etmesi bekleniyor.

Her iki projenin ne zaman hayata geçeceği ise henüz belli değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu