GündemDünyadan HaberlerEğitimTeknoloji

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI’NA YOĞUN İLGİ

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi iki gün sürecek TÜBİTAK 4066 Bilim Fuarı’nı açtı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Muzaffer Çakır’ın kurdela kestiği fuar yoğun ilgi gördü.Burada bir konuşma gerçekleştiren Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Muzaffer Çakır “TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitim ve orta öğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir.

Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.

Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülkemizin yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Sevgili öğrenciler biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi vardır. Eminim ki projelerinizin her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır” dedi. Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu