Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

‘TULİP’ BALIKESİR’DE

Yüksek Öğretimin Kadın Liderleri Karesi’de Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın destekleriyle yürütülen Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP), Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Kent Konseyi ev sahipliğinde Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Kadın Eli Değmiş Bir Şehir
TULİP Balıkesir buluşmasının açılış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bilimde cinsiyet eşitliğini sağlamanın zorunlu olduğuna söyledi. Dünyanın bilime, bilimin de kadına ihtiyacı olduğunu, kadın eli değmiş bir şehir arzu ettiğini kaydeden Yücel Yılmaz, “Kadın akademisyen sayımız çok ama rektör sayımız çok az. Araçlar ve amaçları birbirine karıştırmadan doğru kararlar vermek üzere hepinize programın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Anne Tüm Evin Harcıdır”
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise TULİP’nın üniversitelerde kadın olgusuna yönelik farkındalık oluşturmak açısından önemli olduğunu belirtti. Rektör Özdemir, “Kadın aslında her yerdedir. Ailenin bütünlüğünü sağlayan annedir. Baba bir çatıdır, anne ise tüm evin harcı. Toplantıdan gurur verici sonuçlar çıkmasını bekliyorum” dedi.

BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz , programa katılan rektörlere plaket takdim etti. Otel Basri’de yapılan toplantıya; yüksek öğretimin kadın liderlerinin yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Türkiye’nin pek çok üniversitesinden akademisyen katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yaptığı panelde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, YÖK Akademide Kadın Sorunları ve Çalışmaları Birim Başkanı 2006-2014 Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, YÖK Üyesi ve 2004-2008 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, 2008-2017 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2011-2015 Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durkanoğlu Feyiz konuşmacı olarak yer aldı. Başkan Yücel Yılmaz, panel öncesinde kadın rektörleri, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ile birlikte makamında ağırladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu