SiyasetGörüntülü HaberlerGündem

TUNA: “MERAL AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna dün parti binasında basın toplantısı düzenledi. Tuna, “İYİ Parti seçime girme hakkını kazanmıştır. Biz İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacak ve iktidar olacağız” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna dün düzenlediği toplantıda, partimiz yasalarda öngörüldüğü üzere 68 il ve ilçelerinde örgütlenmesini tamamlamış, seçime girmeye bu yönüyle de hak kazanmıştır dedi.

Tuna açıklamasında, “Hepinizin bildiği üzere, önceki gün, haftalık olağan MHP Grup Toplantısında, Sayın MHP Genel Başkanı, sık sık yaptığı gibi sürpriz bir açıklama yaparak, bir takım değerlendirmeler sonucu seçimlerin 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılmasını uygun gördüklerini beyanla, bu güne dek yapmış olduğu sürprizlerine bir yenisini eklemiştir.

Daha önceden Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılması kararlaştırılmış görüşmede, MHP Genel Başkanının önerisi Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte değerlendirilerek erken seçimin gerekli olduğu ve her nedense .

24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasının uygun olacağı sonucuna vardıkları, Sayın Cumhurbaşkanınca niçin böyle bir erkene alma ihtiyacı duyduklarının gerekçeleri ile açıklanmıştır. Öncelikle belirtelim ki, 24 Haziran 2018 YÖK tarafından açıklandığı üzere LYS sınavının yapılacağı ve Ülke genelinde, bu sınava girecek yaklaşık 1,5 Milyon öğrenci ve onların ailelerini ilgilendiren bir toplumsal olayın gerçekleşeceği gündür” dedi.

SEÇİMLERE GİRMEYE HAK KAZANDIK

Tuna konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Türk Siyasi Tarihinde, daha önce de, 3 siyasi parti, partimiz ile aynı şartları taşıdıkları halde hiçbir engelleme ile karşılaşmamışlar ve seçimlere girmişlerdir. Bu 3 siyasi partiye uygulanan ölçütler, İYİ Parti için değiştirilemez. Değiştirilirse, değiştirenler Ülkemizde demokrasi olduğundan söz edemezler. Kısacası, İYİ Parti her şartta seçimlere girecek ve bu seçimlerden galip çıkacaktır. İYİ Parti Genel Başkanımız Meral AKŞENER Hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapacak ve iktidar olacaktır” dedi. Soner Kanber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu