GündemKöşe Yazıları

TURİZM HİZMETLE GELİŞİR,SEVGİYLE BÜYÜR

Bacasız sanayi olarak adlandırılan ve her ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan turizm bir ülkenin milli değerlerinden biridir. Bizim ülkemizin de taşı toprağı altın; Doğusunda ayrı renk, Batısında ayrı renk vardır. Ülke dışından veya ülke içinden farklı kültürlere ev sahipliği yapan çok farklı insan toplulukların bir arada bulunduğu; kültürel ve doğal açıdan önem taşıyan topraklarda hep birlikte yaşıyoruz.

Üç yanı denizlerle çevrili olan ülkemiz, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bir köprü konumunda olup ılıman bir iklime sahiptir. Yemyeşil bitki örtüsü ve masmavi denizleri ile adeta bir cennet ve yabancı turistler içinde bir çekim merkezidir. Pek çok medeniyetin bu topraklardan geçmiş olması sebebiyle tarihi güzellik açısından da oldukça zengin olan ülkemiz adeta bir açık hava müzesidir. Ekonominin güçlenebilmesi için ülke turizminin güçlü olması şarttır. Tabi ki ülkemizin tabii güzellikleri olması turistin ülkemize gelmesi için yeterli değil. Öncelikle bizlerde ülkemize daha çok turist gelmesi için Türk misafirperverliğini misafirlerimize yaşatmalıyız ki onlarda memnuniyetlerini ülkelerine gittiklerinde ifade etsinler.

Daha çok turistin ülkemize gelmesinde bizim misafirperverliğimiz çok önemlidir. Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da Turizm Haftası 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Elbette ki farkındalık yaratmak önemlidir. Lakin bu kutlamaların dışında asıl unutmamamız gereken şey ülkemizi ziyaret eden turistlerin buradan memnun ayrılıp gitmeleridir. Çünkü memnun ayrılan turist bir dahaki sefere daha çok turist demektir.

Turizm ülkemizin kalkınması, yerel de de memleketimizin kalkınması için lokomotif görevi görmektedir. Memleketimize gelen turistlere göstereceğimiz sevgi ve hoşgörü aynı zamanda barış ve kalkınmanın anahtarı olacaktır. Unutmayın ki Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizmin yararlarının en önemli göstergesi olmuştur.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu