GündemÖzel Haberler

TÜRK KIZILAY’ININ HEDEFİ; 100 BİN KURBAN HİSSESİ

Türk Kızılay’ı Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, Türk Kızılay’ının, Kurban Bayramındaki hedefinin yurt içi ve yurt dışında 100 bin hisse olduğunu söyledi

Türk Kızılay’ı Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, yaptığı açıklamada, Türk Kızılay’ının her yıl Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da “Kızılay Kurban Modeli” ile vekalet sahipleri adına kurban kesimi gerçekleştireceğini söyledi.

Üç kıtadaki 31 ülkede yardıma muhtaçların her zaman yanlarında olduklarını belirten Gündoğan, hem yurt içinde hem de yurt dışında Kurban Bayramı bereketi yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını belirtti.

Gündoğan, Türk Kızılay’ının geçen yıl 31 bin vekalet sahibinin kurbanını yurt dışında kestiğini hatırlatarak, “Kurban Bayramı’nda Kızılay’ın bu yılki hisse hedefi yurt içi ve yurt dışında 100 bin hisse. Yurt içinde Et ve Süt Kurumu ile yapılan çalışmalarla 40 bine yakın kurban hissesi toplama ve vekaletle kesip vatandaşa ulaştırma hedefimiz var. Yurt dışında ise 31 ülkede 60 bin kurban hissesi hedefleniyor” dedi.

 

“Kurban bereketi yıl boyu sürsün”

Kurban Bayramı’nın Kızılay için bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Gündoğan, ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ sloganıyla başlattığımız özgün bir model var. Et ve Süt Kurumu ile kesilen kurbanlar bir konserveye dönüştürülecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Yurt dışında seçilen ülkeler, özellikle kıtlık, kuraklık ve savaş nedeniyle ihtiyaç sahibi coğrafyalar. Bu bölgelerde gönüllülerimiz kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu