GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberler

‘‘TÜRK MÜHENDİSİNİN ALNINDA CUMHURİYET IŞIĞI PARILDAR’’

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Balıkesir Şubesi Otel Basri’de düzenlenen geleneksel gecede bir araya geldi. Oda Başkanı Gürkan Özcan, ‘‘Türk Mühendisinin alnında Cumhuriyeti aydınlatan ışık parıldar’’ dedi.

Meslekte 40. 25. Yılını dolduran üyelerin plaket ve belgelerini aldığı gecede Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya da meslekte 40. Yılını doldurduğu için plaketi takdim edildi. Meslekte 40. Yılını dolduran Galip Yonar, Mehmet Özerdoğan, Emel Kurt, A. Sedat Ulus, Kamil Saka ve meslekte 25. Yıllarını dolduran Hakan Özkan, Ali Uçar, Yüksel Birol, Mustafa Gün ve İsmail Eken de plaketlerini ve belgelerini teslim aldılar. Geceye İYİ Parti Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı İsmail Ok, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, CHP Altıeylül Belediye Başkan Adayı Esin Balıbek, CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın, Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

MÜZİK ŞÖLENİ

‘‘Balıkesir’imizi imar eden tüm inşaat mühendislerimizin bu anlamlı gecesini kutluyorum’’ diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Oda Başkanı Özcan’ı da tebrik etti. Gecede plaketini teslim alan ve asıl mesleği İnşaat Mühendisliği olan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ‘’40 yıl bir ömür. Bu ömür içinde belki çok az bir süre kendi mesleğimiz icra ettim. Çok daha uzun bir süre yerel yönetimlerde görev aldım.’’ dedi. Müzik dinletisiyle başlayan gecede Balıkesir İnşaat Mühendisleri Balıkesir Şubesi Başkanı Gürkan Özcan konuşma yaptı.

‘‘YOLUMUZA İNANÇLA DEVAM ETTİK’’

Gecede konuşan Balıkesir İnşaat Mühendisleri (İMO) Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan, ‘‘Geçtiğimiz yıllarda bizleri üzen terör olaylarını yoğun bir şekilde yaşadık. Geleneksel gecemiz bu günlere denk geldiği zaman erteledik, öteledik ama düzenlemekten asla vazgeçmedik. Güneşli güzel günler göreceğimiz umudunu hiçbir zaman yitirmedik. Odamızın yetkileri kısıtlandı. Odamızın üstündeki baskılar arttı. Odamızın adının başındaki ‘Türk’ ibaresi kaldırılmak istendi. Kabul etmedik. ‘Türk mühendislerinin alnında Cumhuriyeti aydınlatan ışık parıldar’ dedik ve yolumuza devam ettik. Bu seneki geleneksel gecemizde eski yıllara nazaran kalabalık değiliz. Bunun sebebini burada olanlar, burada olmak isteyip de olmayanlar kadar gayet iyi biliyorlar. Olsun. Biz gecemizi gene düzenliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hakkettiği yere geleceğine, bugünlerin de gelip geçeceğine inanıyoruz. Bu inançla aramızda bulunan, 40 yılını ve 25 yılını dolduran meslektaşlarımızı canı gönülden kutluyor, değerli meslektaşlarımıza ve onların ailelerine çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu