GündemSiyasetTürkiye Gündemi

TÜRKİYE IRAK DAYANIŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı El-İbadi ile düzenlediği ortak basın toplantısı düzenledi.

“IRAK İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada : “Başta DEAŞ olmak üzere, tüm terör örgütleriyle mücadelede Irak ile dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz. PKK terör örgütüyle mücadelede Irak tarafından beklentilerimizi aktardım. PKK’nın Irak’tan tamamen temizlenmesi istikametinde çabalarımızı artırma hususunda görüş birliğine vardık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye’ye gelen Irak Başbakanı Haydar El-İbadi ile baş başa, heyetler arası görüşme ve çalışma yemeğinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında, “Irak’ın toprak bütünlüğüne ülkemizin verdiği önem, siyasi bütünlüğüne ülkemizin verdiği önem, siyasi birliğine aynı şekilde verdiği önem, egemenliğine atfettiğimiz önemi bir kez daha burada teyit etmek isterim” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Mayıs’ta Irak’ta gerçekleşen seçimlerin ülke halkı ve tüm bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

“TÜRKİYE HİÇBİR AYRIM YAPMADAN, TÜM IRAKLI KARDEŞLERİNİN YANINDADIR”

Seçim sonrası sürecin ülkedeki tüm kesimleri kucaklayan ve Irak halkının ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek bir hükûmet kurulmasıyla neticelenmesini temenni ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bu süreçte hiçbir ayrım yapmadan, tüm Iraklı kardeşlerinin yanındadır. İkili ilişkilerimizi daha da derinleştirmek, başta güvenlik ve ekonomi olmak üzere kritik alanlarda iş birliğimizi geliştirmek üzere kurulacak yeni hükümetle hazırız. Şiddet asla bir hak arama yöntemi değildir. Türkiye olarak şiddet olaylarını asla tasvip etmiyoruz. Bu noktada kaygılarımızı ve Irak’ın huzuruna verdiğimiz desteği tekrar kardeşim El-İbadi’ye özellikle ifade etmek isterim” dedi.

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, Irak Hükûmeti’nin önce DEAŞ belasına, ardından da gayrimeşru referanduma karşı oldukça başarılı bir imtihan verdiğine dikkat çekerek, yeni dönemde Irak halkının acil ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasına yönelik adımların atılması önem arz ettiğini belirtti. Bu konuda Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih boyunca ülkemiz, en zor zamanlarında din, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin Irak halkının yanında olmuştur. Irak’ın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Ülkenin yeniden imarı konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız, bu tavrımızı da aziz kardeşime ifade ettim” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu