GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Türkiye, Twitter’da En Çok Bitcoin’i Konuştu

BitcoinBlockchainCryptocurrency kavramları hayatımıza yeni girmiş olsa da çok konuşuluyor ve tartışılıyor. Blockchain yani Blok Zinciri, kriptografi kullanılarak bağlanan, güvenli hale getirilen, bloklar adı verilen ve sürekli büyüyen bir kayıt listesi olan bir yapıdan oluşuyor. Nakit paraya çevrilebilen sanal bir para olan kripto para, elektronik para birimi Bitcoin ve Blok Zinciri son dönemde tüm dünyayı kasıp kavuran teknolojik gelişmeler olarak ön plana çıkıyor.

Twitter’ın paylaştığı verilere göre, Türkiye’de de bu üç yeni teknoloji konseptine ilgi bir hayli büyük. Veriler, ülkemizde Twitter’da 2018 yılında teknoloji alanında sırasıyla en çok ‘Bitcoin’, ‘Blockchain’ ve ‘Cryptocurrency’ hashtag’lerinin kullanıldığını gösteriyor.

Twitter, Türkiye’de 2018 yılında teknoloji alanında en çok etkileşime geçilen hesapları da açıkladı. Verilere göre teknoloji sohbetlerinde en çok adı geçen isim Samsung’un eski kıdemli yöneticilerinden Tansu Yeğen (@TansuYegen) oldu. Tansu Yeğen’in ardından ise aelfblockchain (@aelfblockchain) hesabı ve Tesla CEO’su Elon Musk (@elonmusk) geliyor. Twitter’da oldukça aktif olan Elon Musk, Türk kullanıcıların da ilgisini çekmeyi başarıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu