ÇocukçaGündem

Ufkumuzu Genişleten Kitaplar

UFKUMUZU GENİŞLETEN KİTAPLAR

 

Kitap okuyarak pek çok bilgiyi en kısa sürede edinen gençler, sevdikleri kitap türlerini ve yazarları anlattılar.

 

Kitap okuyarak her zaman geniş bir hayal gücü ve daha çok fikir edinen gençler, en sevdikleri yazarları ve kitapları anlattılar. Gençler, küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini belirtirken, kitap okuyarak pek çok bilgiye en kısa sürede erişilebileceğini belirttiler. Gençler, konuya dair duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

 

Bengisu Yıldırım: Çok küçük yaşlardan itibaren kitap okumaya başladım. Kitap okuyarak hem kendimi geliştirebiliyorum hem de pek çok faydalı bilgiye sahip olabiliyorum. Beğendiğim ve kitaplarını mutlulukla takip ettiğim bazı yazarlar var. Onların kitaplarını okurken mutlu oluyorum. Kocaman bir serüvene atlamış gibi hissediyorum kendimi. Mesela Ayşe Kulin, Canan Tan gibi son dönem yazarlarının yanı sıra Ömer Seyfettin, Sabahattin Ali gibi Cumhuriyet Dönemi yazarlarının kitaplarını da beğenerek takip ediyorum.

 

Buket Çetin: Kitap okumak benim en severek yaptığım hobilerden biri. Kitap okurken çok mutlu oluyorum. Birbirinden güzel maceralara atılıyorum. Bilmediğim pek çok bilgiye en kısa zamanda ulaşmış oluyorum. Bütün bunlar kitap okumanın en önemli faydalarından sadece bazıları . Kitap okudukça konuşmam, telaffuzum ve kelime dağarcığım da gelişti. Anlamını bilmediğim pek çok kelimenin anlamını kitap okudukça öğreniyorum. Üstelik bunlar sadece kendi dilimizde kitap okursak geçerli. Onun dışında yabancı kitaplar okuduğumuzda hem yabancı dilimiz gelişir, Hem de yabancı dil de daha fazla pratiğe sahip oluruz.

 

Harun Akın: Kitap okumanın önemi saymakla bitmez. Kelime dağarcığımızı geliştirmesinden, fikir yönünde gelişmemize kadar pek çok yararı var. Onun yanı sıra sevdiğimiz yazarların yeni kitapları çıktığında heyecan duyuyoruz. Onları okumak bizleri mutlu ediyor. Özellikle seri halinde devam eden kitapların sonraki serisini okumaya başlamak heyecan duymamıza sebep oluyor. Ayrıca ben yabancı romanlar okumayı da çok seviyorum. Yabancı kitaplar okuyarak hem yabancı dilimi geliştiriyorum hem de telaffuz yönünden eksiklerimi gideriyorum. Bunlar benim için oldukça güzel aşamalar aslında. Kitap okumanın yararlarını hayatımda bariz şekilde görebiliyorum.

 

Yeşim Karaca: Kitap okumaya ne kadar erken yaşta başlarsak o kadar çok faydasını görürüz. Kelime dağarcığımız geliştiği gibi konulara olan hakimiyetimiz artar. Pek çok konuda fikir sahibi olabiliriz. Hani bir söz vardır ya ; ‘Çok okuyan mı bili? Çok gezen mi?’ diye. Bence çok okuyan bilir. Çünkü insan okudukça kendini geliştirir. Okudukça gitmediği, görmediği yerler hakkında bilgi ve fikir sahibi olabilir. İnsanların çok okuması ve kendini geliştirmesi için çaba sarf etmesi gerekir. Ben tüm arkadaşlarıma bol bol kitap okumalarını tavsiye edebilirim.

 

Zeynep Baygün: Kitap okumak, çok küçük yaşlardan itibaren edinilen bir alışkanlık olmalı. Ne kadar erken başlar ve kitapları seversek hayata bakış açımız değişir ve gelişir. Baktığımız ve gördüğümüz herşey bizi mutlu eder. Daha pozitif ve özverili oluruz. Kendi dünyamızı genişletir ve hayal gücümüzü daha etkin kullanabiliriz. Kelime dağarcığımızı geliştiririz. Gidip görmediğimiz yerlerle ilgili fikir sahibi oluruz. Hayatın güzelliklerini keşfederiz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu