GündemEkonomiÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

ULAŞIMDA VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ

Balıkesirliler ulaşım sistemi konusunda ikiye bölündü. ‘Balıkesir’de ulaşım rahat İstanbul’da olsak ne yapardık?’ diyenler de ‘Bir otobüsü 45 dakika bekliyoruz’ diyen de vardı. Balıkesir’de ulaşımı değerlendiren vatandaşlar MERHABA’ya konuştular.
Balıkesir’de ulaşımın kalbi Toplu Taşıma Merkezi’nde atıyor. Her gün onlarca toplu taşıma aracı duraklara gelirken yüzlerce vatandaşlar da ulaşacakları yerlere gitmek için duraklarda bekliyorlar. Ulaşımda yaşanan aksaklıklardan, değişen toplu taşıma araçları numaralarına kadar herşeyi değerlendiren vatandaşlar, Balıkesir’de ulaşım sistemini MERHABA’ya değerlendirdiler.
Halil Özmutlu: Ulaşım şehrimizde rahatmış gibi duruyor ama çok düzensiz. Bazı mevkilere 10 dakikada bir araba var. Ama bazı yerlere gitmek için 45 dakika bekliyoruz. Özellikle Adnan Menderes Mahallesi’nde ulaşım felaket. Saatlerce otobüs bekliyoruz. Dolmuş taksilerde yaşlılar için olan ücretsiz kartlar geçmiyor. Onlar da zaten küçücük, az insanla gelip gidiyor. Bir de şoförler çok ani manevralar yapıyor. Bir an sert fren yapıyorlar. Çoğu kişi düşme tehlikesi atlattı. Bence şoförlere de eğitim verilmeli.
Nurullah Semih: Balıkesir’de ulaşım çok rahat. Her yer çok yakın mesafede olduğu için rahatlıkla gidip geliyoruz. Ayrıca bir de yaşlılara ulaşım ücretsiz. Bizim için çok rahat. Ama tabi normal kartları kullananlar ulaşım ücretlerinin pahalı olduğunu söylüyor. Çok şükür halimize. Oturduğumuz yerde beklemek zor geliyor ama İstanbul’da yaşayanlar daha zor durumda kalıyorlar.
Zehra Ilgın: Ben ulaşımdan memnunum. Evimize, işimize, gücümüze rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Çok fazla beklemiyoruz. Ama tek sorun otobüs şoförlerinin kaba tavırları. Yolculara çok kötü davranıyorlar. Ani fren yapıyorlar. Duakta bazen durmayıp yolcuyu gördüğü anda hızlıca gidiyor. Bir de durağa aynı anda 4-5 otobüs geliyor. Herkes kendi yolcusunu alıp gidiyor. En arkadaki otobüsler de daha durağa girmeden kalkıyorlar.
Hasan Atik: Balıkesir’de ulaşım kötü diyen yalan söyler. Bu kadar rahat bir ulaşım başka şehirde yok. Toplu taşıma merkezinde otobüs durağında bekliyoruz. Otobüsümüz geldiğinde de işimize gücümüze gidiyoruz. Her otobüs sonunda toplu taşıma merkezine geliyor. Zaten Balıkesir küçük bir yer dönüp dolaşıp mutlaka aynı yere çıkıyoruz.
Talat Uygun: Ulaşımda en büyük sorun kendini bilmez otobüs şoförleri özellikle belli güzergahlarda giden birileri var. Çok saygısızca davranıyorlar. Yaşlılar ayakta mı oturdu mu bakmadan hızla kalkıyorlar. Geçenlerde bir otobüse bindim. Ayaktaki yaşlı yolcuyu gördüğü halde hızla hareket etti. Yolcu yere düştü. Nereye yetişiyorlar? Durağa bile saatinde gelemeyip de bir de yolcuyu mağdur ediyorlar. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu