GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“ULUSLARARASI TOPLUM SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye – Macaristan İş Forumu’nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, Macaristan’a Afrika’da ortak yatırım yapma çağrısında bulundu. Erdoğan, Savunma Sanayii ile ilgili de ortak adımlar atılacağını söyledi. Erdoğan,’Sizlere çağrımdır’ dedi, “Ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştirelim” ifadelerini kullandı

“Son birkaç aydır spekülatif ekonomik saldırılar var. Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta kendi huzuru ve güvenliğini sağlamak için attığı adımlar bazı çevreleri rahatsız etmiştir. YPG’nin işgalinde olan bölgelerde, şimdi yüzbinler huzur içinde yaşıyor. Soçi Mutabakatı ile 3.5 milyon insanın güvenliğini garanti altına almıştır. 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. 33 milyar dolar açıkladık. Hiçbir kuruluştan doğru dürüst yardım almadık. AB sözünde durmadı. Mülteci meselesinde uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmemiştir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinde konuştu. Erdoğan, Macaristan’a Afrika’da ortak yatırım yapma çağrısında bulundu. Savunma Sanayii ile ilgili mesaj verdi, “Bazı ortak adımlar atmayı planlıyoruz” dedi. Erdoğan mevkidaşı Orban ile ticareti arttırma konusunda uzlaştıklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu