Gündem

Ümraniye Mersin değil

ÜMRANİYE MERSİN DEĞİL

 

 

 

Geçtiğimiz hafta evinde beklenmedik bir beraberlik alan Balıkesirspor’da alınan bu sonuç sonrası ister istemez moraller bozulmuştu. Bu şehirde hafta içi bunun farkında olan iki isim vardı. Vali Ersin Yazıcı ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu. Bu iki değerli isim futbolcu ve teknik ekibe moral vermek ve yanlarında olduklarını göstermek amacıyla güzel jestler yaptılar. Önce Vali Yazıcı, elinde baklava tepsisiyle futbolculara baklava ikram etti. Ardından Başkan Kafaoğlu, tüm ekiple birlikte yemek yedi. İlin futbol adına marka temsilcisi olan ve Play-Off için mücadele eden takımı sahiplenmek güzel şey.

 

Balıkesirspor bu güzel jestlerle sonrası 17. Hafta oynanması gereken ancak hava şartlarından dolayı ertelenen karşılaşma için Ümraniye deplasmanına gidecek. Erteleme maçlarının her iki takım için de zorlukları ve olumsuz yönleri vardır. O haftaya kadar alınan sonuçlar, puan durumu, oyuncuların sakatlıkları, milli maç için ülkelerine giden futbolcular vs…  İşte bu olumsuzluklardan biri olan milli takım maçları Balkes’te Foxi ve Oğuzhan’ın bu maçta ki yokluğuna neden oldu. Oğuzhan’ı bir kenara bırakacak olursak, Foxi bu takım için önemli bir etken. Bugüne kadar oynadığı maçlarda ortaya koyduğu futbolla takıma katkı sağlayan bir oyuncu. İşte bu performansı sonrası ülkesinin milli takımına davet edilmesi güzel şey fakat, altı puan değerinde ki Ümraniyespor maçı öncesi Balkes adına büyük eksiklik.

 

Rakip Ümraniyespor’un, bugüne kadar oynadığı maçlarda aldığı 37 puan elbette önemli. Bu demek oluyor ki, bu takım Play-Off maçlarında yine rakibimiz olacak. 24. Haftaya kadar gelindiğinde ligin en az gol atan ve en az gol yiyen ve evinde kolay kolay yenilmeyen bir görüntü sergileyen bir takım Ümraniyespor. Daha önce ki bir yazımda belirttiğim gibi, Balıkesirspor’un gol atamayacağı, puan ya da puanlar alamayacağı hiçbir ekip yok bu ligde. İşte şampiyonluğun en önemli ekiplerinden biri olan Sivasspor maçı. Sivasspor’da evinde kolay maç kaybetmeyen hatta beraberlik dahi almayan bir ekipti. Balıkesirspor o maçta sergilediği harika oyunuyla belki de kazanabileceği maçtan bir puanla döndü. Bu takım Malatya ve Sivas maçında sergilenen futbolu bu maçta sergilerse üç puanı hanemize yazdırıp Play-Off yolunda rahat bir nefes almamızı sağlayacaktır.

 

Bunun için yapılması gereken şey belli. Önce kazanma arzusu sonra daha çok pres, daha çok koşu ve bloklar arasında daha çok yardımlaşma ve daha az hata. Futbol hatalar oyunudur. Gol bölgesinde hata yapar gol atamazsın bu çok önemli değil, belki bir sonra ki pozisyonda golü bulursun ya da gol bulamaz beraberlikle maçı kurtarırsın. Defans hata yaparsa bunun telafisi zor. Hata sonucunda yenilecek gol ya da goller takım üstünde daha çok baskının oluşmasına neden olur. İşte bunun en son örneğini Mersin maçının ilk yarısın da yediğimiz üç golden sonra gördük. Umarım hafta içi yapılan antrenmanlar sonrası özellikle defans oyuncularımız bu maçta ki yaptıkları hataları defalarca izlemiş daha iyi bir savunma nasıl yapılır kafalarında şekillendirmişlerdir. Yoksa hiç ummadığımız bir skorla karşı karşıya kalır işleri daha zor duruma sokmuş oluruz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu