Gündemİlçe Haberleri

Un değirmeni hurdalarından hasta eşine titreşimli yatak yaptı

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde 71 yaşındaki Halit Tankit, bacaklarındaki rahatsızlığı nedeniyle yürümekte zorlanan eşi Havva Tankit’in iyileşmesi için eskiden un değirmeninde kullanılan hurdalardan titreşimli yatak yaptı.

Bigadiç’in kırsal Mecidiye Mahallesi’nde bacaklarındaki rahatsızlıktan dolayı yıllardır yürümekte zorluk çeken 70 yaşındaki Havva Tankit, eşi Halit Tankit’in kendisi için yaptığı titreşimli yatak ile iyileşmeye başladı. mahallede eskiden un değirmeni işleten ve değirmenciliği bırakan Halit Tankit, masaj ve titreşimli yatakların eşinin hastalığına iyi geldiğini duyduktan sonra değirmendeki hurdalardan titreşimli yatak yaptı.

Eşinin yaptığı yatakta hergün 3-4 defa yatarak şifa bulduğunu öne süren Tankit, “15 yıl boyunca değirmenimde un öğüttüm. Ama un fabrikaları çoğalınca artık insanlar un için buğdaylarını fabrikalara götürmeye başlayınca değirmeni kapattım. Eşim ayaklarındaki rahatsızlıktan dolayı yürüyemiyordu. Bende masajlı titreşimli yatakların bu tür rahatsızlıklara iyi geldiğini öğrenince, değirmen hurdalarından yatak yapmaya karar verdim. Yürüyüp, merdiven çıkmayan ve bastonla yürüyen eşim şimdi rahatlıkla yürümeye başladı.” dedi. Tankit titreşimli yataktan komşularının da faydalandığını söyledi.Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu