Gündemİlçe Haberleri

UNUTULMAYACAK!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Parkı’na, konan tank dikkat çekti. 15 Temmuz 2016 FETÖ kalkışmasının ardından darbenin püskürtülmesi ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Millet Şöleni olarak kayıtlara geçti. Milletin şölenine sayılı günler kala Sındırgı’ya getirilen tank demokrasi meydanına yerleştirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından hibe edilen tank Sındırgı da. Konya’daki bir askeri birlikten getirildiği belirtilen tank, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi meydana kondu. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması için her 15 Temmuzda milletçe püskürtülen darbe girişiminin hatırlanacağını söyledi. Başkan Yavaş, “Milletimiz bir darbe girişimini engelledi. Şehitler verdik. 2 binin üzerinde vatandaşımız da gazi oldu. O günün unutulmaması için ilçede 15 Temmuz Parkı inşa ettik” dedi.

“MİLLETİMİZE MİNNETTARIZ”

Başkan Yavaş konuyla ilgili olarak ” Tankların arabaları, insanları ezdiği bir gecede ellerinde Türk bayrağından hariç hiçbir şeyi olmayan insanlarımız, bir tanka karşı dik duruşunu gösterdi. Böyle bir hadiseyi plastikten veya başka bir maddeden bir figürle değil de bire bir aynı tankla anlatmak istedik. Kara Kuvvetleri Komutanlığına başvuruda bulunup tank istedik. Uzun uğraşlar sonucunda bu tankı elde ettik.”Yavaş, 3 bin metrekarelik 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nın ortasına tankı ve altına ezilmiş bir araba yerleştirerek hain darbe girişimini anlatmak istediklerini belirterek “Sadece canımızla, kanımızla, imanımızla hiçbir silahımız olmadan, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet ülküsü etrafında birleşince nice hain darbe girişimlerini def edebileceğimizi bu millet göstermiştir. Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum.” Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu