EğitimGündem

ÜRETKEN GENÇLER İŞ BAŞINDA

Sevgili gençler, bugün ‘Gençlik’ sayfamızda Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri konuğumuz oldu. Mesleki eğitimin önemini anlatan gençler, hedeflerini anlattılar.

Her okul çok güzeldir. Birbirinden farklı alanlarda dersler görülür. Ama bu okulu diğer okullardan ayıran bir özelliği var. 75 yıllık bir geçmişi olan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, meslek eğitimi vererek geleceğin mühendislerini yetiştiriyor. Elektrikten marangozluğa, motordan mekanik’e kadar pek çok bölümü olan bu okulda eğitim gören öğrenciler, atölyelerde işin sırrını öğreniyorlar. Gelecekte subay olmak isteyen de mühendis olmak isteyen de bu okulda yetişiyor.

Emre Yalın: Ben Bakım Astsubay olmak istiyorum. Bizim okulumuz çok güzel. Biz avantajlıyız. Hem kendi bölümüm derslerimizi görüyoruz. Hem de diğer okullardaki gibi kültür derslerimiz var. Bunlar çok güzel. Üniversiteye giderken bir mesleğimiz oluyor. Kendi alanımızı tercih edersek üniversitedeki hayatımızda da başarılı oluruz.

Ali Şen Gür: Bu okulun dört yıllık öğrencisiyim. Motorlu araç bölümünü tercih ettim. Benim yeteneklerim, motor bölümünde okumaya yönelik. El becerim de vardı. İyi ki bu bölümü seçmişim diyorum. Üniversite tercih döneminde askeri sınavlara girip bakım astsubay olmak istiyorum. O doğrultuda yeteneklerim de var. Lise tercihini yapmak isteyen öğrencilere bizim okulumuzu önerebilirim.

Burak Tüzünoğlu: Ben 3 yıldır bu okulda öğrenim görüyorum. Diğer meslek liselerine oranla hem meslek derslerimizi görüyoruz hem de kültür dersleri görüyoruz. Atölye çalışmalarımızla birlikte oldukça güzel geçiyor zamanımız. Ben herkesin meslek lisesinde okumasını isterim çünkü bu lise bizi hayata da hazırlıyor. Çok büyük kazanımları var.

Zeki Güler: Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyorum. Hem üniversiteye yönelik dersler hem de kaynak dersleri görüyoruz. Mesleki anlamda da çok iyi bir eğitim alıyoruz. İş olanaklarımız çok yüksek. Hem özel sektörde hem de askeri alanda çalışabiliriz. Ben üniversite eğitimimde mühendislik tercih etmek istiyorum. Alanımı ve mesleğimi çok seviyorum.

Ömer Faruk Özdemir: 4 yıldır Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyorum. Motor Bölümünde okuyorum. Motor bölümünü ben istiyordum. O yüzden buraya geldim. Ders yoğunluğu için de buraya geldim. Motor bölümünde teknik dersler çok olduğu için oldukça güzel. İlerde de Makine Mühendisliği okumak istiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu