GündemSpor

Uyanık: “Hayallerinize tutunun”

Karesispor Basketbol Takımından bazı oyuncular, Baş Antrenör ve Sportif Direktör Açı Anadolu ve Fen Lisesi’nde öğrencilerle biraraya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ekip, Karesispor’a dair önemli bilgiler verdiler.

 

Karesispor Basketbol Takımı Sportif Direktörü Anıl Uyanık, Baş Antrenör Fahri Güler, oyunculardan Berkay Gülek, Cahit Turan ve Azizcan Özdemir, Açı Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiler. Öğrencilerin, spora dair düşüncelerini dinleyerek Karesispor’a dair sorularını cevaplayan Karesispor Basketbol ekibi, takımın yeni dönemdeki çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundular. Açı Lisesi’nde yapılan söyleşinin sonlarına doğru ise Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencilere sürpriz yaparak söyleşiye katıldı. Başkan Yılmaz, öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı.

 

Uyanık ‘Basketbol Lokomotif Branş’’

Karesispor Kulübünün lokomotif branşının basketbol olduğunu söyleyen Sportif Direktör Anıl Uyanık şu ifadeleri kullandı; ‘Karesispor’da her dalda branşlarımız mevcut. Ama Karesispor’un lokomotif branşı basketbol. Profesyonel olan tek branş. Bunun dışında yüzme, bisiklet ve Uzakdoğu sporları da mevcut. Rekabetçi ve kendini kanıtlamış bir branş olan Karesispor Basketbol’un adını duymamız çok doğal’

 

“Yücel Yılmaz’ın Desteğiyle Buralardayız”

Sportif Direktör Anıl Uyanık, ‘Başkanımız Yücel Yılmaz’ın isteği ve desteğiyle kurulmuş bir kulübüz. Başkanımız bu kulübün kuruluşunda ve bugünlere gelmesindeki tek lider ve destekçidir.  24 Aralık 2014 yılında kurulan kulübümüz Türkiye Basketbol Ligi’ne katıldığımız ilk yılda iki takım arasına girerek Türkiye Basketbol 2’nci Lige yükseldik. Ki bu daha önceden çok ta başarılmış bir durum değil. Kurulduğu ilk yılda böyle bir başarı elde etmek çok zordur. Bu yıl da Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’nde lider olarak götürüyoruz. Play-Off öncesi sezonu lider tamamlamayı garantilemiş durumdayız. Önümüzdeki üç ay boyunca Play-Off dönemi başlayacak. Sizden de kendi adımıza destek isteyeceğimiz en önemli dönem de o olacak. Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemli’ ifadelerini kullandı.

 

Uyanık ‘‘Kendinize Yatırım Yapın’’

Öğrencilerden gelen, ‘Derslerimize vakit ayırmaktan spor yapamıyoruz. Bu konuda neler yapmamız lazım?’ sorusuna Anıl Uyanık şu sözlerle cevap verdi; ‘Televizyonda izleyip de size değer katacak ne var? Peki cep telefonlarınıza zorunlu iletişim dışında size değer katacak ne var? Ama siz kendinize yatırım yaparsanız çok şey kazanırsınız. Herkes basketbolcu olacak diye bir şey yok. Öğrenciler olarak kendinize inanın ve neler başarabileceğinizi görün. Hayatınızda binlerce engel olabilir ama bunun üzerine gidip başarmak için uğraş vermeniz lazım. O zaman neler yapabileceğinizi göreceksiniz. Eğitiminize çok önem vererek, zamanınızı iyi planlamalısınız. Ancak bu şekilde hayal ettiğiniz yere gelebilirsiniz. Özellikle basketbol anlamında eğitim ve basketbolu bir arada yürütmek ders başarınızı da arttıracaktır’ dedi.

 

Özdemir ‘’Karesispor’u Çok İyi Yerlere Getireceğiz’’

Öğrencilerle söyleşide buluşan Azizcan Özdemir, ‘Ben de bu sene başında Karesispor’a katıldım. Uzun yıllar bu takımda oynayarak, Karesispor’u en iyi yerlere götürmek için yola çıktık. Basketbol benim en büyük sevdam. Çok sevdiğim basketbola Karesispor’da oynayarak devam etmek beni çok sevindiriyor. İnşallah sezonu büyük başarılarla kapatmak istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Ali Osman Ata

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu