GündemEğitim

UYGULAMAYI PÜR DİKKAT DİNLEDİLER

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi gerçekleşti. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne “biyosidal ürün uygulama eğitimi” düzenleme yetki belgesi verildi.

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “biyosidal ürünlerin kullanım usul ve esasları hakkında yönetmeliğin” 10. maddesine istinaden Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından “Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Balıkesir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Çiğdem Aydınöz’ün açılış konuşmaları ile başladı. Aydınöz, düzenlenen eğitimin, Halk Sağlığı ve Çevre Sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Aydınöz, “Biyosidal Ürün Uygulayıcısı masa başında oturup imzalar atan kişi değil bizzat sahada, uygulamadan sorumlu kişidir dolayısı ile insan, hayvan ya da çevre sağlığı için tehdit oluşturacak olası bir sorunda da sorumluluğu olacaktır”dedi.

Eğitime katılanlara; Dezenfektanlar, Biyosidal Ürünler, Ürün Etiketleri, Halk Sağlığı Zararlıları, Biyosidal Ürün Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, Kronik ve Akut zehirlenmeler, Temel Yaşam Desteği, Taşıma Teknikleri, Antidotlar, Biyosidal Ürün Etiket Değerlendirmeleri, Biyosidal Ürün Depolanması ve Uygulama konularında; Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Personellerinden Biyolog Ramazan Çalışkan, Çevre Mühendisi İlknur Ziyadoğlu, Çevre Mühendisi Hakkı İlbay ve Ebe Şehriban Yaşar tarafından teorik ve pratik eğitim verildi. Eğitimde 70 ve üzeri alan 24 kişi biyosidal ürün uygulayıcı sertifikası almaya hak kazandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu