GündemGörüntülü Haberler

UYGUR TÜRKLERİ SESLENDİ: ‘‘BİZ HEP ÖLÜMÜ SEÇTİK AMA DÖNMEDİK’’

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı politikalara yönelik bir basın açıklaması yapan Doğu Türkistanlı Erşidin Ergin ve Zülfikar Ali, Çin’in yaptıklarını gözler önüne sererken ‘‘Biz kaçmadık, mücadele ettik. Çin bize soykırım yapıyor’’ dedi.
Balıkesir Alperen Ocakları tarafından Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı politikalara yönelik bir basın açıklaması yaptı. Dünyanın dört bir yanında Müslümanların zulüm altında olduğunu söyleyen Alperen Ocakları Balıkesir İl Başkanı Mesud Selim Erden, ‘‘Kerkük, Musul ve Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmamalıyız’’ dedi.
‘‘KAÇMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİK’’
‘‘2014’te Türkiye’de annemin vefat ettiği bahanesiyle pasaportumu aldım ve Türkiye’ye geldim. Doğu Türkistan’da pasaport almak zor. İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş yaptım. Amacım Doğu Türkistan’da hapishanelerde suçsuz yere yatan, işkenceler gören, sahipsiz vatandaşlarımızın sesini duyurmak. Doğu Türkistan diye bir toprak var. Bu toprak Türk dünyasının ata toprağıdır. Şu anda Doğu Türkistan’da zulüm var. Türk olmanın Müslüman olmanın bedelini kan ile ödüyoruz. Hiçbir zaman kendi toprağımızı bırakıp kaçmadık ve kaçmayacağız. Çünkü ölmek var dönmek yok. Biz hep ölümü seçtik hiçbir zaman dönmedik. O topraklar bizim tarihimiz, dedelerimizin emaneti’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu