Gündem

Variste yeni bir tedavi: Yapıştırıcı Yöntemi

Estetik olarak rahatsız edici bir görünüme, günlük yaşam kalitesini düşüren ağrı ve acılara sebep olan varis, günümüzdeki gelişmeler sayesinde kesi yapılmadan tedavi edilebiliyor.

Varisin kesisiz tedavi yöntemlerinden biri de yapıştırıcı yöntemi. Özel Sevgi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Saçar tarafından başarıyla uygulanan yöntem sayesinde hastalar kısa sürede varislerinden kurtuluyor.

Genellikle lokal anestezinin yeterli olduğu yapıştırıcı yönteminde diğer yöntemlerde olduğu gibi varisleşmiş toplardamara bir iğne aracılığıyla giriliyor. Özel kataterlerle varisli damarın içine kasık bölgesinden diz bölgesine kadar vücutla uyumlu yapıştırıcı bir madde enjekte ediliyor. Böylelikle damar kapanarak varis sorununu ortadan kaldırıyor. Bu yapıştırıcı maddenin vücut içinde kullanılması ise tamamen güvenli. Uzun yıllardır, tıp alanında bir çok farklı tedavide bu madde sağlıklı ve başarılı bir şekilde kullanılıyor.

Maddenin insan vücuduna herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Bu uygulamanın diğer ameliyatsız tedavi şekilleri ile kıyaslandığında en önemli avantajı, uygulama sonrasında o bölgede herhangi bir lekelenme ve morluk olmaması ve arkasında herhangi bir iz bırakmaması. İyileşme hızı da diğer yöntemlere göre çok daha hızlı olan uygulamanın ardından hastanın varis çorabı kullanmasına gerek kalmıyor, 1-2 saat gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilen hasta günlük yaşamına hemen dönebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. sol bacağımda kabarık varis var.ne yapmalıyım nasılsın tedavi olurum.emeklı sandığından emekliyim.ameliyat yada diğer tedavi ücreti emekli sandığı karşılıyor mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu