GündemDünyadan HaberlerEğitim

VATANDA DEĞER KATANLAR

BENGİ Projesi kapsamında düzenlenen “vatana değer katanlar” programı yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Vatana Değer Katanlar” Projesi ile Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar anlatıldı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Vatana Değer Katanlar” Projesi etkinliğinde Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın unutulmadıkları unutulmayacakları bir kez daha ifade edildi. Salih Tozan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Ersin Yazıcı, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Şehit yakınları, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; kahramanları tanıtan videonun izlenmesi, öğrenciler tarafından kahramanlarımıza hitaben yazılan şiir ve mektubun okunmasının ardından tiyatro gösterisi ile devam etti.

MEMLEKET SEVDASI

Vali Ersin Yazıcı, “Millet olarak tarih boyunca şehitler verdik, bedeller ödedik ama bağımsızlığımızdan, tek bir karış toprağımızdan asla vazgeçmedik. Tarih boyunca bu topraklarda vatanın korunması için her türlü fedakârlık gösterildi. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır. Bu ülkenin mayasında memleket sevdası vardır. Kalplerimiz aynı değerler için atıyor. Hiç kimseye verecek çakıl taşımız dahi yoktur. Gerekirse canımızı feda ederiz. Bu anlamlı günde, büyük bir duygu yoğunluğu içerisindeyiz. Vatan söz konusu ise başka hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Şehitlere olan borçlar ne yapılırsa yapılsın ödenemez. Şehitlerin emanetlerini yaşatmak için bize düşen, vatanın bütünlüğünü, millet birlikteliğini korumaktır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu