GündemEkonomiÖzel Haberler

VATANDAŞIN CEBİ ARTIK ISLANMIYOR

 

Balıkesir’de merkez ve ilçelerde su parası büyük sıkıntılar yaratmış ve halkın memnuniyetsizliği ile sonuçlanmıştı.

SU SERPEN İNDİRİM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun göreve başlamasıyla birlikte Kafaoğlu kırsalın yüreğine su serpti. Ceplerdeki ateşi söndürdü. ‘‘Kırsala yüzde 50, merkeze yüzde 25 indirim’’ diyerek farklı illerdeki belediyelere de örnek oldu. Bazı kırsal bölgelerde indirimin henüz hissedilmediğini belirtenlerinde olduğu su faturaları, gündemden düşmeyeceğe benziyor.

 

SUYUMUZ VAR AMA…

Merkezde indirimi hissettik diyenler çoğunlukta ancak kırsal henüz yeni diyerek yaklaştığı indirimle ilgili olarak faturalarımıza henüz yansıyan yok diyor. Su faturalarının sorun olduğu Balıkesir’de bu sorun ortadan kalktı ancak tam anlamıyla kalkması için kırsalın sesinin de aynı oranda çıkması bekleniyor. Arazilerdeki sulamalara da dikkat çekilen bazı kırsal bölgelerde, arazimiz su bekliyor 2018’de suya doymak istiyoruz’ deniliyor.

GÜNDEM ‘SU FATURALARI’

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu öncülüğünde suya merkezde yapılan yüzde 25 indirim ve kırsalda yapılan yüzde 50 indirim faturalara yansıdı .Özellikle bu günlerde Balıkesir’de vatandaşın gündeminde su faturaları var. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun göreve gelir gelmez yaptığı kırsalda yüzde 50, merkezde yüzde 25 su indirimi, Türkiye genelinde yankı uyandırmıştı.

“İndirim faturalara yansıdı, inşallah devam eder”

Emin Baştürk: “Su konusu en büyük derdimizdi. Özellikle geçtiğimiz yıl o kadar fazla miktarlar geldi ki. O aylarda faturam 100 liradan aşağıda gelmiyordu. Ama ilk defa geçen ay 75 liraya düştü. Belli ki yüzde 25 indirim, faturalarımıza yansımış. Çünkü ilk defa iki haneli rakamları gördüm. Hatta sayacı filan da gösterdim acaba bir şey mi var diye ama sayaçta da bir şey yokmuş. Suya zam yapılmadan önce aslında çok normaldi faturalar. Su tüketimimiz öyle fazla da olmuyor. Faturada da zaten kullanılan bedelin iki katı vergi ve katı atık bedeli ödüyoruz. Bence iyice indirime gidilmeli.

Hamit Yılgın: Su faturalarında indirim yapıldığı duyuldu ama biz bunu fark etmedik. Çünkü faturalarımız yine aynı. Çok yüksek fatura geliyor. Bir, iki yıl önce fatura çok uygun gelirdi. En fazla 60-70 lira gelen faturalar şu anda 120 TL civarında geliyor. Bu kadar yüksek harcama da yapmadık. Dört kişilik bir aileyiz ve kullandığımız su miktarı da belli. Ama bu kadar yüksek fatura gelmesini anlamıyorum.”

Ayşe Kalender: “Su faturalarına indirim yansıdı bence. Faturalar çok yüksek geliyordu. Ama son ay biraz daha uygun geldi. 80 lira gelen fatura geçen ay 50 lira civarında geldi. Bu da sevindirici. En azından su faturamız biraz düşük oldu. Bunun diğer faturalara da yansımasını umuyorum. Henüz son fatura gelmedi ama onda da indirimli fiyat yansır herhalde.”

Hamdi Yiğit: “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından su faturalarına indirim yapıldığı açıklandı. Bu indirimi faturalarda gördük. Faturalar biraz daha düşük geldi geçen ay. Ama bu indirimin doğalgaz ve elektrikte de olması lazım. Elektrik faturaları suyu ikiye katlıyor. Bir de indirim yapılırken vatandaşın gelir durumu da değerlendirilmeli. Mesela çok kazanan, işletmeleri olan birine de indirim uygulanıyor. Asgari ücretle geçinen vatandaşa da indirim uygulanıyor. Bunun arasında bir ayrım yapılmalı.”

Mehmet Cantürk: “Suya yapılan indirim faturalarımıza da yansıdı. Geçen ay faturalar daha düşük geldi. Suda böyle bir indirim yapılması bizi çok sevindirdi. Zaten vatandaşın alım gücü düşük. Bir de böyle ücret artışlarıyla birlikte çok zor duruma düşüyoruz. O nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun yaptığı bu indirime çok sevindik. İnşallah elektrik ve doğalgazda da indirime gidilir.”

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu