GündemSiyaset

VE YUMRUKLAR MASAYA VURULDU

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU AKIN’IN ADAYLIĞININ ÇEKİLMESİ ÜZERİNE CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI SERT AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen milletvekili Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekileceği açıklamalarına İl Başkanlığında toplanan partililer tepki gösterdi. Partililer Ankara’da Genel Merkez’e gitmek üzere yola çıktılar.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve partililer İl Başkanlığında bir araya gelerek Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekileceği açıklamalarını protesto ettiler. Akın’ın adaylığının geri çekilmesini protesto eden Sarı, alınan kararın karşısında duracaklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın’ın Ankara’ya hareket ettiğini belirten Sarı, Balıkesir İl Başkanlığı olarak geri çekilme kararını kabul etmeyeceklerini söyledi.
Sarı açıklamasında, “Adayımız Ahmet Akın’ın geri çekilmesiyle ilgili olarak bir paylaşım yapıldı. Balıkesir İl Başkanlığı olarak, Balıkesir il örgütü olarak Balıkesir’deki cumhuriyet sevdalısı, Atatürk sevdalısı fertler olarak bu açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bugün bu sürece karşı mücadelemiz devam edecektir. Balıkesir il başkanlığı olarak partililerimiz ve vatandaşları bu konuda ikna etmemiz mümkün değildir. Balıkesir olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Geri adım atılmazsa tüm örgütler olarak istifa edeceğiz. Bu kadar açık ve nettir.” diye konuştu.

‘BU ZAFERİ BİZ KAZANACAĞIZ’

Açıklamasında partililerine söz veren Sarı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün ittifak yapılacaksa başka yerlerde yapılabilir. Balıkesir özelinde bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim adayımız açıklandı ve onun arkasındayız. Bugün biz demokrasiye ve adalete inananlar olarak yaptığımız açıklamalarında sonuna kadar arkasında olmaya devam edeceğiz. Uzlaşı ve demokrasiye inanıyoruz. Ama biz adayımızı açıkladık. Aday açıklanmayan yerlerde bu süreç devam edebilir. Bugün bu mücadele asla bitmeyecektir. Bizim mücadelemiz şimdi başlıyor.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu