GündemÖzel Haberler

VEKİLLERDEN “AFRİN” MESAJI

Balıkesirli Milletvekilleri, Mehmetçiğimizin Afrin Operasyonu kapsamındaki Zeytin Dalı Harekatını MERHABA’ya değerlendirdi.

Ali Aydınlıoğlu: “Afrin bizim namusumuz”

Kasım Bostan: “Dünya Türkiye’nin sözü dinlenmeden hiçbir şey yapılamayacağını gördü”

Sema Kırcı: “Bu tarihi operasyonu itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmez”

Ahmet Akın: “Şanlı bir mücadele veriliyor, Allah hepsinden razı olsun”

Mehmet Tüm: “En büyük temennimiz Afrin Operasyonunun en kısa sürede hedefine ulaşması”


Namık Havutça: “Zeytin Dalı operasyonu ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmeye yöneliktir”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin Operasyonu kapsamında yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terörle mücadeledeki kararlılığı tüm dünyaya gösterildi. Balıkesir Milletvekilleri Mehmetçiğimizin üstün başarıyla sürdürdüğü 32. gününe giren Afrin Operasyonu’yla ilgili görüşlerini paylaştı.
Ali Aydınlıoğlu (AK Parti MYK Üyesi Balıkesir Milletvekili): “Afrin harekatı kurtuluşun bir mücadelesi. Afrin bizim namusumuz. Türkiye dışarıdan gelecek her türlü tehlikeyi önleyecek güçte. Sınırlarımıza karşı aleyhte oluşacak he türlü terör eylemi Türkiye tarafından bertaraf edilecektir. Anadolu topraklarının parçalanmasına asla müsaade edilmeyecek. Türkiye uluslararası hukuktan gelen haklarını kullanıyor. Türkiye’nin bugüne kadar bu ülke toprağını işgal ettiği görülmemiştir. Bu harekat, bölgemiz ve sınırlarımızın güvenliği içindir.3,5 milyon Suriyeliyi misafir ediyoruz. Onların kendi yurtlarına dönmeleri için mücadele ediliyor. Anadolu topraklarının bekası ve İslam dünyasının kurtuluşu için Türkiye Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştiriyor.”

Kasım Bostan (AK Parti Milletvekili): “Afrin’de Mehmetçiğimiz ülkemizin birliği, bütünlüğü için çok önemli bir operasyon gerçekleştiriyor. Bölgede terör örgütleri tarafından birlik ve bütünlüğe kast ediliyor. Cumhurbaşkanımızın kararlı bir duruşu ile ve bu duruşun karşısında terör örgütlerinin arkasındaki güçlerde bir bir hizaya gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta içinde Amerika Başkanının güvenlik danışmanı Türkiye’ye geldi, bizim yetkililerimizle görüştü. Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı gelerek yetkililerimizle görüşmeler yaptı. Türkiye’nin kararlı tutumu sayesinde o coğrafyada ki güçler istediği gibi organizasyon yapamayacaklarını anladı. Türkiye dikkate alınmadan ve sözü dinlenmeden bölgede hiçbir şey yapılamayacağı tüm Dünyaya gösterildi. Afrin Operasyonu Zeytin Dalı Harekatı zaferle sonuçlanıyor. Şer güçler bizim irademiz karşısında yıkılmaya mahkum.’

 

Sema Kırcı (TBMM Başkanlık Divan Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili): “Ülkemize yönelik tehditler 15 Temmuz’da bitmedi, bu kez sınır ötesindeki hain terörle mücadele ediyoruz. Bununla ilgili olarak içeriden veya dışarıdan kim ne derse desin doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız. Bu tarihi operasyonu itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz seçimlerde milletimizden ülkemizin bekasını korumanın yetkisini aldık. Bu topraklarda ameliyata müsaade etmeyiz. Ulusal güvenliğimize yönelen tehditleri bertaraf etmek için hem masada hem de sahadayız. Suriye’nin geleceğinin belirlenmesinde devre dışı kalmasının Türkiye açısından çok ciddi sonuçları olur. El Bab’ta, İdlib’de nasıl oyun kurucu ve tuzak bozucu olarak yer aldıysak bugün de Afrin’de aynı şekilde yer alıyoruz. Bir taraftan Astana, Soçi ve Cenevre gibi uluslararası süreçler aracılığıyla Suriye’nin ve bölgenin geleceğinde belirleyici olmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan somut sonuçlar alacak şekilde sahadayız. Özellikle Zeytin Dalı’yla atılan adım Türkiye’yi Suriye masasında belirleyici aktör konumuna getirdi.

Türkiye olarak bölgeye gerçek barışı getirmek için çalışıyoruz. Gücümüzü barış ve istikrar gibi evrensel değerlere hizmet için kullanıyoruz. Ecdadımızın mazisinde sömürgecilik yok, zulmü bertaraf etmek var. Türkiye de bugün bu yoldan gidiyor. Vahşice alan kazanmaya çalışan terör örgütlerine karşı durmayacağız da kime karşı duracağız? DEAŞ terör örgütüyse PYD de terör örgütüdür ve kökü kazınacaktır.”

 

Ahmet Akın (CHP Genel Başkan Başdanışmanı- Balıkesir Milletvekili):  “Afrin’de olması gereken harekat şuanda gerçekleşiyor. Gelinen noktada;  yapılması gereken bir harekat ve bizde bunu destekliyoruz şu anda. Aynı zamanda buradaki tek dileğimiz en az şehit verip kimsenin burnu kanamadan dönmesi. Ancak gördüğümüz tabloda sonuç böyle gözükmüyor. Oradaki mücadelede, şanlı mücadelede Peygamber Ocağı  dediğimiz ordumuz için Allah hepsinden razı olsun diyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Orada verilen mücadele sınırlarımızı terörden temizlemek için verilen mücadeledir. Bu büyük mücadelenin takipçisiyiz.”

 

Mehmet Tüm (CHP Milletvekili):  “Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nın 31. günü. Öncelikle Afrin Operasyonu’nda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu süreçte en büyük temennimiz, Afrin Operasyonu’nun en kısa sürede hedefine ulaşması ve askerlerimizin hiçbir kayıp yaşamadan bir an önce ülkemize dönmesidir. Operasyonun devam ettiği bir aylık süreçte biz, CHP olarak, çekincelerimizi dile getirdik. Orta Doğu’nun bataklık olduğunu ve kalıcı barışı sağlamanın tek yolunun ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyarak siyasi çözüme odaklanmak olduğunu defalarca belirttik. Bugün geldiğimiz noktada güney sınırlarımızda istikrarlı tek bir ülke olmamasında çözüm üretmeyen siyaset tarzının etkisi büyüktür. Burada iktidar geçmişteki hatalarından ders çıkararak, Irak ve Suriye’ye ilişkin genel stratejimizi, terör örgütleriyle mücadele yanında, bölge ülkelerinin egemenlik haklarına saygı duyan ve onlarla birlikte ortak siyasi çözüme odaklanan bir zemin üzerine kurmalıdır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta barış, dünyada barış’ sözleri hepimiz için yol gösterici olmalıdır.”

 

Namık Havutça (CHP Milletvekili): “Türkiye Cumhuriyetinin iç ve dış güvenliğini, vatandaşlarının huzur ve mutluluğunu sağlamak devletin asli görevleri arasındadır. Devletin içte ve dışta ulusumuza yönelik her türlü terör örgütleriyle mücadele etmesi zorunluktur. Bu bağlamda Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında ülkemize 3,5 milyona yakın mülteci sığınmıştır. Suriye devleti ülke topraklarında sağlayamadığı otorite boşluğunu DEAŞ,PYD/PKK gibi terör örgütlerinin buralarda otorite kurma girişimleri olmuştur. Sınırımıza bitişik Suriye topraklarında bu terör örgütlerinin egemenlik kurması, Türkiye’nin sınır güvenliğine ve topraklarına yönelik tehdit ve saldırılar elbette Türkiye’nin seyirci kalacağı bir durum olamaz. Emperyal güçlerin başta ABD’nin cirit attığı bölgede yıllardır maşa olarak PKK/PYD gibileri kanlı örgütleri kullandığı aşikardır. Bölgede küçük uydu devletçikler kurulmasını böl-parçala-yönet taktiği ile petrol ve enerji kaynakları üzerinde egemenlik kurma anlayışı olduğu da herkesin malumudur .Bugün Suriye’de, Afrin’de Zeytin Dalı adıyla kahraman silahlı kuvvetlerimizin yaptığı operasyon toprak işgal etmeye yönelik değil tam aksine terör örgütlerinin işgal ettiği toprakları geri alma ve ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmeye yöneliktir. Keza Suriye’de oluşturulacak güvenli bölgeye ülkemize sığınmak zorunda kalan mültecilerin yerleştirileceği de defalarca açıklanmıştır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu