GündemEkonomi

VERİMLİ ALANLARDA YATIRIMA İHTİYAÇ VAR

‘Büyüme için yatırım’

 

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, Balıkesir ve ülke yatırım sürecini ve ekonomik gelişmeleri değerlendirerek öncelikler ve iş dünyasının beklentileri konusundaki görüşlerini açıkladı

 

Bekki, Sürdürülebilir yüksek büyüme için verimli alanlarda yatırıma ihtiyaç var. Balıkesir’de yatırımlar inşaat alanında yapılıyor. Son bir yıldır makine-teçhizat yatırımları geriliyor.”

 

“Makine-teçhizat yatırımları geriliyor”

 

BASİAD olarak yaptıkları açıklamalarda Balıkesir’in üretim, ihracat, iç ticaret alanlarında büyüme sağlaması adına öncelikleri, kalite ve teknolojik yatırım ihtiyaçları konularındaki görüşlerimizi belirtiklerini hatırlatan Başkan Bekki, açıklamasında “Büyüme performansı sürdürülebilir, sağlıklı bir kompozisyona sahip olduğu takdirde göz kamaştırır. Kısa vadeli harcamanın ağırlıkta olduğu reçeteler, ekonomiyi bir anda sıçratabilir ama kalıcı olmayabilir ve maliyeti yüksek olabilir. Yılın ilk yarısında ekonomiye bir ivme verildi. Şimdi bu kazanılmış zamanı, kalıcı sağlıklı büyümeyi sağlayacak reformları yapmak için kullanmamız gerekiyor. Geçen yılın ilk yarısında 4.9 milyar lira fazla veren bütçe dengesi bu yıl 25.2 milyar lira açık verdi. Mali disiplini kaybedeceğimiz bir yola kesinlikle girmemeliyiz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu