GündemÖzel Haberler

Wilma Elles ‘Balıkesir muhteşem’

Büyükşehir Merhaba’ya konuşan Wilma Elles, ‘Balıkesir’e ilk kez geliyorum. Üniversiteniz çok büyük. Doğa muhteşem. Meşhur tatlınız varmış. Höşmerim. Yedim çok güzel. Üniversite okuyan öğrencilerle buluşmalar çok güzel. Okumak güzel’ Dedi.

 

 

 

Elles, ‘ Üniversitenin ve ailenin önemine değinerek, “Üniversite Siyaset İslam bilimleri ve tiyatro okudum. Ayrıca oyunculuk okudum. Üniversite yılları en heyecanlı yıllar. Mutluluk dolu geçiyor. Bana öyle gelmişti. inanılmaz bir hırsım vardı.’ ifadelerini kullandı.

 

‘’Mutlaka oyuncu olmalıydım. Bunu her şekilde ulaşmak istedi. Ailem bunun çok zor olduğunu söylediler. İşsiz ve parasız kalacaksın dediler. O beni daha da tetikledi. Bunun değerini çok iyi bilin. Siz de mutlaka hedefinize ulaşacaksınız. Aile de çok değerli. Ben annemi kaybettim ve siz de tüm bunların değeri çok iyi bilin”

 

 

KAMPÜSTE ÜNLÜ VAR

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Endüstri Bilimleri ve Teknoloji Topluluğunun (EBİTET) düzenlediği ‘Kampüste Ünlü Var’ organizasyonuna Wilma Elles ve Hasan Yalnızoğlu konuk oldu.

 

İstanbul Fatih Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen söyleşiye öğrenciler ilgi gösterdi. Mühendislik Fakültesi Amfi  Salonunda düzenlenen “Kampüste Ünlü Var’ programına konuk olan Wilma Elles ve Hasan Yalnızoğlu güncel hayata dair yaşadıklarını üniversiteli öğrenciler ile paylaştılar. Soru cevap şeklinde geçen söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

“Okumak güzel”

Söyleşi sonrası Büyükşehir Merhaba’ya açıklamalarda bulunan Wilma Elles, ilk defa Balıkesir’deyim. Bu kadar büyük bir üniversite olduğunu bilmiyordum. Bu beni biraz heyecanlandırdı. Doğası muhteşem. Buranın meşhur tatlısı varmış. Ondan ikram ettiler. Endüstri Bilimlerinden Alper bey beni davet etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Daha farklı illerde üniversite söyleşileri çok yaptım. Her zaman çok güzel oluyor. Okumak güzel ve okuyan insanlar ile buluşmak güzel. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İnsan hayatında çok önemli virajlar var”

Emeği geçen herkese teşekkür eden Wilma Elles ve Hasan Yalnızoğlu, kendi hayatlarından kısa kısa paylaşımlar yaptı. Kendi imkanlarımla hedeflerimi gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Hayat çok güzel geçmediği zamanlar oluyor. Ekonomik olarak sıkıntılar da yaşayabiliyorsunuz. Tekvando ile spor hayatına başladım. Lise 1. sınıfta kaldım. 7 tene dersten kaldım. Ve okumaya ara verdim. O süreç içerisinde başımdan bir çok olay geçti. 4 sene sonra bir yerde otururken siyaset ile konuşuyorlardı. Ben de fikrimi söyledim ve bana ‘oğlum sen git önce liseyi bitir’dedi. Kalbim çok kırıldı. Ailem okumamı çok istemişti ama ben okumayacağım diye diretmiştim. O olay bende ilk kırılma noktasıydı. Okumaya karar verdim. Okula döndüm. Üniversitede birincilikle mezun oldum. Her kapı yeni bir kapıyı açtı. O kırılma noktaları dediğim şu anda Survivor sayesinde daha çok fazla insana ulaştım. Beden Eğitimi öğretmeniyim aynı zamanda. Demek istediğim şu. İnsan hayatında çok önemli virajlar var. Virajı emniyetli ve sağlam alırsanız sonrasında çok güzel şeyler oluyor. Ama o kırılma noktalarında doğru kararlar alamazsanız sonu hüzünlü bitebiliyor” dedi.

 

“İnanılmaz bir hırsım vardı”

Elles Üniversitenin ve ailenin önemine değinerek, “Üniversite Siyaset İslam bilimleri ve tiyatro okudum. Ayrıca oyunculuk okudum. Üniversite yılları en heyecanlı yıllar. Mutluluk dolu geçiyor. Bana öyle gelmişti. inanılmaz bir hırsım vardı. Mutlaka oyuncu olmalıydım. Bunu her şekilde ulaşmak istedi. Ailem bunun çok zor olduğunu söylediler. İşsiz ve parasız kalacaksın dediler. O beni daha da tetikledi. Bunun değerini çok iyi bilin. Siz de mutlaka hedefinize ulaşacaksınız. Aile de çok değerli. Ben annemi kaybettim ve siz de tüm bunların değeri çok iyi bilin” dedi.

 

Yoldaş Kocaer

Foto: Kamil Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu