GündemÖzel Haberler

YA ATATÜRK OLMASAYDI…

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, Atatürk sevgisinin asla bitmeyeceğini söylerken, bu kapsamda yaptıkları çalışmaları MERHABA’ya anlattı. Öner’in öğrencilere bir de müjdesi var. Tüm detaylar haberimizde…

Atatürkçü Düşünce Sistemi ışığında yaptıkları çalışmalarla birlikte pek çok öğrenciye burs sağlayan, konferanslar, seminer ve eğitimlerle birlikte pek çok konuya ışık tutan Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesinin çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Başkan İlhan Öner, İmece usulü yapılan ve 48 öğrenciye barınma imkanı sunacak olan Kız Öğrenci Konukevi’nin 2019 yılında tamamlanacağı müjdesini de MERHABA okurlarıyla paylaştı.

 

ÖĞRENCİ KONUKEVİ 2019’DA AÇILIYOR

Öğrencilere yönelik çalışmaları önemsediklerini söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İlhan Öner, “Öğrencilere yönelik iki projemiz var. Hayata geçirdiğimiz bu iki projeden ilki burslar. Gelen bağışlar ve bütçemiz doğrultusunda öğrencilerimize burs veriyoruz. Bu yıl 14 öğrenciye burs veriyoruz. Bunlardan üçü lise ve ilköğretim öğrencisi. Tamamen hayırseverlerimizin destekleriyle öğrencilerimiz için burslar veriyoruz. Ayrıca Kız Öğrenci Konuk Evi adı altında yurt yapılıyor. Yurdumuz projesine göre 5 kattan oluşacak. 12 süit daire olacak. Yurtta 48 öğrenci barınma imkanına sahip olacak. Halen beşinci katın betonlarını döküyoruz. İlk üç katın tuğlaları ve kaba inşaatı bitirildi. Ondan sonra da çatısına başlayacağız. Önümüzdeki yılın sonuna doğru da bitirmeyi planlıyoruz. 2019 Yılının sonlarında yurdumuz tamamlanmış olursa, öğrencilerimiz için de oldukça güzel olanaklar sağlanmış olunacak” ifadelerini kullandı.

“İMECE USULÜ”

Yapımı süregelen Kız Öğrenci Konukevi’nin imece usulü yapıldığını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, “Bizim mevcut binamız da imece usulü yaptırılmıştı. Öğrenci Konukevimiz de yardımseverler ve üyelerimizin yardımlarıyla yaptırılıyor. İmece usulüyle yapıldı. Yüz liradan bin liraya kadar gelen bağışlarla yapılıyor. Herkes bütçesi ölçüsünde yardımlar yaparak imece usülü elini taşın altına koyuyor. Biz de bunu unutturmamak ve onure etmek adına bin liradan başlayarak yardımda bulunanların listesini asacağız Konukevi tamamlandığında Şimdiye kadar başarıyla sürdürdük. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK’E DAHA ÇOK BAĞLANDIK”

Günümüzde vatandaşların daha çok Mustafa Kemal Atatürk’e bağlandığını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı İlhan Öner, “ Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı zamanlarda insanların Atatürk’e daha çok bağlandığını görüyoruz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve İnkılapları ışığında yürünen yol her zaman doğrudur. Atatürk olmasaydı nasıl bir Türkiye’de yaşardık? Camilerde ezan okunur muydu? Bayrağımız böyle güzel dalgalanır mıydı? Ülkemizi yönetenler yine aynı kişiler mi olurlardı? Belki isimleri farklı olurdu.  Yani Atatürk unutturulmaya çalışılırken aslında Atatürk’e olan hayranlık artıyor, sevgi ve saygı artıyor. Son yıllarda Anıtkabir, rekor katılımlarla doluyor. 10 Kasım’larda millet Ata’sına koşuyor” şeklinde konuştu.

“ÜYE SAYISINDA REKOR ARTIŞ”

Günümüzde Atatürkçü Düşünce Derneği’ne ilginin de hızla arttığını dile getiren Başkan Öner, “Cumhuriyeti’mizin kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’e saldırılar arttıkça insanımız bize daha çok geliyor. Son yıllarda üye sayımız hızla artı. Bu yıl 150 yeni üye kazandık. Ülkemizde Atatürk sevgisi de Ulu Önderimize olan saygı da asla bitmeyecek gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜKLERİMİ KORUMAK, BÜYÜKLERİMİ SAYMAK…”

Diyanet tarafından yapılan açıklamanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, “Diyanetin yaptığı açıklama, geçiştirilecek bir konu değildir. Toplumun esasında değer yargılarına göre 8 yaşındaki çocuk dinen reşit kabul edilse bile zihni gelişim olarak muhtaçtır. Korunmaya muhtaçtır. Yasaklanan andımız var ya. Orada da ‘Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak’ denir.  Önce küçükleri korumak konusunu  ele almış Cumhuriyet’in kurucuları, yöneticiler. Bu diyanetin ya da bu tip düşünce yapısının nedeni küçükleri korumak değil büyükleri saymak, biat etmek, söylenenlere uymak anlamı taşıdığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu