İlçe Haberleri

YAĞCIBEDİR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ‘Şerif Pehlivanların Mehmet Ali Yağcıların memleketi doğal şehir Sındırgı’da ata sporlarımızı yaşatmaya devam ediyoruz. Bir taraftan güreş takımımız ile Şerif Pehlivanların torunlarını yetiştiriyoruz’ dedi.

300 GÜREŞÇİ KATILACAK

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 22-23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında sanatsal etkinliklerin yanında ata sporları güreş ve cirit de hayat bulacak. Türkiye geneli başpehlivanların ve 300 e yakın güreşçinin katılımı ile geleneksel yağlı pehlivan güreşleri güreş severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak. Kıran kırana geçecek geleneksel yağlı pehlivan güreşleri için hazırlıklar tamamlandı.

PANAYIR ALANI COŞACAK

Güreş severlerin rahatça güreşleri seyredebilmeleri için tribünler oluşturularak saha düzenlemesi tamamlandı. 22 Eylül Cuma günü Kocokanak Panayır Alanı güreş sahasında gerçekleşecek yağlı pehlivan güreşleri 13.45 te başlayacak. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Şerif Pehlivanların Mehmet Ali Yağcıların memleketi doğal şehir Sındırgı’da ata sporlarımızı yaşatmaya devam ediyoruz. Bir taraftan güreş takımımız ile Şerif Pehlivanların torunlarını yetiştiriyoruz, diğer taraftan da yağlı pehlivan güreşleri ile güreş severleri buluşturuyoruz. 22-23-24 Eylül tarihlerinde birbirinden güzel sanatçıların ve sanat stantlarının yer alacağı ve 22 Eylül de birbirinden değerli başpehlivanların katılımı ile gerçekleştirilecek yağlı pehlivan güreşlerine herkesi bekliyoruz. “ dedi. İsmail Koca

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu