GündemDünyadan HaberlerSpor

YAĞLI GÜREŞ İSTİŞARESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ev Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği işbirliği ilgili istişarelerde bulunan Başkanlar düzenlenen güreşlerle ilgili görüş alışverişlerinde bulundular.

Tarihi Kırkpınar Yağı Güreşleri Haricinde Güreş düzenleyen belediyeleri tek çatı altında toplayarak güreşlerin belli Kurallar çerçevesinde daha sağlıklı yapılması için kurulan Birlik bu yılda etkin güreşlere ev sahipliği yapacak. Türkiye’de 200’e yakın yağlı güreş organizasyonu düzenleniyor. Konuyla ilgili olarak Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz güreşlerin 12 aya yayılması isteğini dile getirmiş ve bir üst akıl vurgusu yapmıştı. Güreş organizasyonları düzenlenirken ekonomik ve uygulamalarında önemli olduğunu belirtmişti.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla yapılan çalıştay sonrası kurulması planlanan Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği bu yılda aktif olarak çalışma yürütecek. Hedefin en iyi güreş müsabakalarını izlemek olduğu belirtilen güreşler bu yıl Balıkesir’ de de dikkat çekecek. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu