Gündemİlçe HaberleriSiyaset

YALÇIN ‘’KARESİ’YE BİZ GELİYORUZ’’

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Karesi Belediyesi’nde CHP bayrağı dalgalandıracaklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarda insan odaklı hizmet anlayışını benimsediklerini söyleyen Yalçın MERHABA’ya yaptığı açıklamada ‘’Adaylarımız, Karesi’de sevilen çok önemli isimler olacak’’ dedi.

CHP Karesi İlçe Başkanlığı olarak yerel seçimlere büyük bir heyecanla ve enerjiyle hazırlandıklarını söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ilçede yapılmasını planladıkları çalışmaları MERHABA okurlarıyla paylaştı. Karesi’nin yönetilemediğini söyleyen Yalçın, daha yeşil, daha sosyal ve az para ile çok işin yapılacağı bir belediyecilik sunacaklarını söyledi. 3 aydır çalışan yerel seçim komisyonları ile Karesi’deki sorunları tespit ettiklerini söyleyen Yalçın, üreticinin ve dezavantajlı grupların yanında olarak katılımcı bir belediye anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi.
‘’ÇOCUKLARIN BELEDİYESİ BÖYLE OLMAZ’’
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ‘’Çocukların Belediyesiyiz’’ diyen Yücel Yılmaz’ın projeleri genellikle okullarda oyun sahaları kurmak. Ama bu okuldaki bahçeleri ve alanları daraltıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Sosyal donatılar, mahallelere kazandırılmalı. Okul zamanı dışında mahallesinde oyunlar oynayabilen çocuklar mutlu olur. Mesela Altıeylül Ortaokulu yıkılacaktı. 1930’lu yıllarda yapılan ve ketin hafızası olan o okul için mahkemede mücadele verdik. Yıkılma sebebi olarak ‘Bahçesi küçük’ dendi. Trafiği aksattığı söylendi. Oraya alışveriş merkezi yapıldığında o trafiği aksatmayacak mı? Daha çok aksatacak’’ ifadelerini kullandı.
‘’RANTÇI DEĞİL HALKÇI BELEDİYE’’
Karesi Belediyesi’ni aldıklarında sosyal donatıları arttırarak insan odaklı bir hizmet sunacaklarını söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ‘’Biz toplumcu bir belediyeyi hedefliyoruz. Sosyal donatıları arttırılmış, daha yeşil bir Karesi oluşturacağız. Her çalışmamızı o semtteki mahalleliye soracağız. Onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışacağız. Köylerdeki meraları koruyacağız. Kadın, çocuk, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulunduracağız. Dezavantajlı gruplara öncelik vereceğiz. Rantçı anlayışı değil halkçı anlayışı göstereceğiz’’ şeklinde konuştu.
‘’KARESİ’DE YEŞİLE HASRET KALDIK’’
Karesi ilçesindeki yeşil alan oranının %2,7 olduğunu söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ‘’Yeşil alanlarımız gittikçe azalıyor. Karesi’deki yeşil alan oranımız %2,7. Avrupa’da bu oran %25 civarında. Bizim ülkemize hızla betonlaşma var. Heryere alışveriş merkezi yapılıyor. Ama bizim çocuklarımızın, vatandaşlarımızın yeşil alana ihtiyacı var.
‘’KARESİ BELEDİYESİ GELİRİNİN YÜZDE 80’İ KADAR BORÇLANDI’’
Karesi Belediyesi’nin doğrudan alım yöntemini kullandığını söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ‘’Karesi Belediyesi doğrudan alım yöntemini yani ihale yapılmadan alım yöntemini daha sık kullanıyor. Yaklaşık 82 milyon gelirin olduğu yerde yaklaşık 67 milyon lira borçlanıldı. Yani tahsil ettiği gelirin tamamını kullandığı gibi gelirin %80’i kadar borçlanıldı. Karesi2de yapılan hizmetlere bakıldığında bu kadar borçlanmayı gerektirecek bir hizmet de yok. Geçenlerde Büyükşehir Belediyesi ağırlama giderlerinin toplam 26 milyon lira olduğu belirtildi. Karesi Belediyesi cephesine baktığımızda da orada da özel kalem harcamalarının büyüklüğü göze çarpıyor. 2014 yılında büyükşehir yasasıyla belediyeleri borçsuz devralanların bugünkü borçluluk durumu hizmetlere de bakıldığında iyi yönetilmediğimizi gösteriyor’’ dedi.
‘’DEĞİŞİM İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ BİZ HAZIRIZ!’’
Karesi’nin değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen ve bu konuda vatandaşlardan destek beklediklerini dile getiren Başkan Yalçın şu ifadeleri kullandı; ‘’Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sellerde süsü bozulan sokak ve yol düzenlemeleri, seçim dönemlerinde akla gelen kaldırım yenilemeleri yerine alt yapısı güçlendirilmiş, sosyal alanların kullanımında hemşeriler arası eşitsizliğin giderilmiş olduğu, istihdam yaratan, katma değer üreten, kent kaynaklarından tasarruf üreten, halktan aldığını yine halka veren bir belediyecilik anlayışının hayata geçmesi için çalışacağız. İnsan odaklı toplumcu bir belediye anlayışı sunacağız. Bunun için de vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Biz birlikte herşeyin en güzelini inşa edebiliriz’’
‘’KENT HAFIZAMIZA SAHİP ÇIKALIM’’
Milli Kuvvetler Caddesi’nde yürüdüğünde Çamlık’ın görüntüsünün içini acıttığını söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ‘’Çocukluğumda biz Çamlık’ta pikniğe giderdik. Yemyeşil bir seyir tepesiydi. Şimdi Milli Kuvvetler Caddesi’nde her yürüdüğümde ve Çamlık’a doğru baktığımda içim acıyor. Her yer beton ve çok kötü bir görünüm. Şehrimizin nefes alan en önemli yeriydi. Orası bizim kent hafızamız. Balıkesir Lisesi, Kervansaray Otelleri, Altıeylül Ortaokulu. Belediye Başkanlarının bu kente vefa borcudur bu değerlere sahip çıkmak. Rant uğruna bu değerlerden vazgeçemeyiz. Hangi parti olursa olsun buna hakkı yok’’ ifadelerini kullandı.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu