GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

YAŞAMA DOKUNAN SERGİ

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın öncelikli projelerinden biri olan kadın istihdamına katkı sağlamak ve yöresel ürünleri ön plana çıkarmak adına açılan Akpınar Yaşam Merkezi atölyelerinde ve açılan kurslarda üretilen ürünlerin yer aldığı Yaşama Dokunan Ürünler sergisi açıldı.

26 Ekim’e kadar Sındırgı Belediyesi zemin katında açık kalacak sergide yöresel ürünlerin yanı sıra atık malzemelerden üretilen sanat ürünleri de yer alıyor. 232 üyeye ulaşan Akpınar yaşam Merkezinde şekillenen el emeklerinin yanında Sındırgı ilçesinin yöresel lezzetleri de bu sergide yer alıyor. Sergi açılışında konuşan başkan Yavaş “Bizler turizmle ilçemizi geliştirmeyi hedefledik. Sındırgı ilçesi termal turizm alanında önemli bir ivme yakaladı. Bunun da en önemli mimarı bayanlarımız. Biz bir hayalle küçük bir dükkân ile çıktık yola ve büyüdük bir yaşam merkezine dönüştük. Bayanlarımız el emeklerini, yöresel ürünlerini turizme uyarladı. Hediye edilebilecek ürünler ortaya çıktı. Artık ilçemize gelen misafirlerimiz hem gezecek alan bulabiliyor, hem de yöreye has hediyelikleri alabiliyor.

Doğal Şehir Sındırgı’nın bir ayrıcalığı daha var. Hediyelikler de tamamen doğal ve yöresel. Bayan istihdamının artması gelişmişliğin resmidir. Bayanlarımız bu sayede turizme katkı sağladıkları gibi, ekonomik ve psikolojik yönden de kendilerine katkı sağlıyorlar.” Dedi. Sergi açılışı İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, protokol üyeleri ve bayanların katılımı ile gerçekleştirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu