Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

Yaşamayan ne bilsin? BİZ BİLİRİZ

Muhtar ‘Köyde yaşamayan bilmez’ dedi ve mahallelerine döşenen parke taşların önemine değindi. Hiçbir hizmet gelmesin “yeter ki ayaklarımız çamurdan kurtulsun istiyoruz” demiştik. Mahallemiz çamurdan kurtuldu en büyük derdimiz son buldu’ dedi.

Kepsut Sarıfakılar mahalle muhtarı emekli öğretmen Nazım Kıray mahallesinde yapılacak ve yapılmış olan çalışmalara değindi. Tecrübeli bir muhtarım diyen Kıray, merkezide mahalleleri de iyi tanırım’ dedi. Mahallesini anlatan Nazım Kıray Kepsut ilçesine bağlı kırsal kesimde yaşayan insanların şehirlere göre; aile yapısıyla kültürel bağlarını daha güçlü tuttuğunu belirtti.Kıray, “ Şehirlerde insanlar daha çok bireyselleşiyor. Bireyselleşmede toplum içine gitmeyi azaltıyor örneğin bir hayır cemiyetine orada gidilmiyor ama kırsalda mutlaka gidiliyor.”dedi.

İÇ GÖÇ YAŞANDI SEBEBİ VAR

Sarıfakılar mahallemize emekli olunca geldim.1960 yılında 90 küsur öğrenci vardı mahallemizde şuanda 3 öğrenci var. Nüfus sayımında 90 kişi vardı burada oysa şimdi 150 civarında yaşayan insan var. İç göç mahallemizi şuandaki görünüme ve yaşama ulaştırdı. Ormanda insanlar geçimlerini ormandan sağlar ve mahallemiz bir orman köyü aynı zamanda.1985ten sonra ilk yangın çıktığında kesimler başladı daha sonra ekimler yapıldı. Bu arada Hayvan otlatma alanları da daraldı. İnsanlar bir şekilde geçimlerini sağlamak zorundaydı ve genç nüfus başka yerlerde yaşam mücadelesine girişti ve buda merkeze gitmeyi gerektirdi.

NE ZAMAN HİZMET GELDİ DERSENİZ…

Kıray konuşmasında ‘ Kıdemli bir muhtarım 1997 yılından buyana Kepsut’un 63 mahallesi ile birlikte gelişimini, değişimini biliyorum. Köylere Hizmet Götürme Birliklerinden Köydes Programlarından ama esas hizmeti bugüne kadar almamışız çünkü Büyükşehir olduktan sonra hizmeti gerçek anlamda aldığımızı daha çok hissettik. Köye bir greyder almak için günlerce Köy Hizmetlerinin kapısında bekliyorduk’ dedi.Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu