GündemSpor

YAŞANAN HADİSE SIRADAN DEĞİL…

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesirspor – Ümraniyespor maçında yaşanan olayın basit bir saldırı ı olmadığını belirterek “Yeni bir yönetim, yeni bir saha. Uzun bir aradan sonra kendi sahamızda taraftarımızla buluştuğumuz bir maçta yaşanan bu olay rastgele bir olay gibi gelmiyor bana” dedi. Kafaoğlu, Balıkesirspor’un haklarını korumak için yasal her yola başvuracaklarını söyledi.

Ümraniye Belediyesi ile Altıeylül Belediyesi’nin kardeş belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Kafaoğlu, “Hakem de gayet başarılı bir şekilde maçı yönetirken, düdük çaldıktan sonra içeriye giderken kendini bilmez bir densiz, bir meczup tribünlerden atlayarak hakeme fiili bir saldırıda bulundu. Kurallara göre hakeme fiili saldırı olunca maçın tatil edilmesi gerekiyor olabilir ama burada ne Balıkesirlilerin ne Balıkesirspor’un, ne yönetimin ne de futbolcuların hiçbir suçu kabahati yok” diye konuştu. Balıkesirspor’un haklarını korumak için yasal olan yer yola başvuracaklarını belirten Kafaoğlu, şunları söyledi: “16 ayrı suçtan sabıkalı bir vatandaşın yaptığı bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Ceza almamak adına var gücümüzle temaslarımızı sürdürüyoruz.

Meczup mu diyelim, provokatör mü diyelim, kasıt mı diyelim böyle bir şeyden dolayı Balıkesirspor’un ceza almasını asla istemiyoruz. Yeni bir yönetim yeni bir saha, ilk maçımızda bu yaşanan olay rastgele bir olay gibi gelmiyor bana. Önceden planlanarak mı oldu bilmiyorum. Kimsenin günahını almak istemem ama doğru bir şey değil. Balıkesirspor bir ceza alırsa bunun vebali kime? Milletvekillerimiz de bugün Balıkesirspor’a giderek temaslarda bulundu. Bizlerde Balıkesirspor’un arkasındayız. Ceza almama noktasında her türlü gayreti gösteriyoruz. Temaslarımızı sürdürüyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu