Gündemİlçe Haberleri

YAŞLI VE KİMSESİZ MİSİN? MERAK ETME YALNIZ DEĞİLSİN…

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek’in eşinin kendi elleriyle hazırladığı yemekler, çatkapı yapılarak muhtaçlara ulaşıyor.

Ramazan ayının bereketi, rahmet ve mağfiret ’inin yoğun hissedildiği bu ayda, Savaştepe Belediyesine muhtarlar aracılığı ile iletilen, yaşlı ve kimsesizlerin isimleri, Başkan Şimşek’e ulaştırılıyor.

Başkan’ın eşi Nefise Şimşek ise evde kendi hazırladığı yemekleri, yemek kaplarına özenle hazırlayıp dolduruyor. İftar saatine doğru muhtaçların kapısına ‘çat-kapı’ yapan Başkan ve eşi, kimsesizlerin sofradaki bereketine ortak olarak ‘birlikteyiz, yalnız değilsiniz’ mesajı veriyor.

‘AÇ KAPIYI BİZ GELDİK DİYORUZ…’

Geçtiğimiz Ramazan ve bu Ramazan ayında ay boyunca yapılan çat-kapı ziyaretlerde yaşananları değerlendiren Turhan Şimşek, ‘yaşlılarımız, kimsesiz vatandaşlarımız, yada muhtaç durumda olan herkimse bizi karşısında görüp birde birlikte sofraya oturduğumuzu görünce duygulanıyor. Ramazan kardeşliğin, birliğin, yardımlaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir ay.. Bizlerde belediye olarak Ramazan paketlerimizi her yıl olduğu gibi bu yılda hazırladık. Birde şu var. Bunu Şimşek ailesi olarak yürütüyoruz. Geçen yıl Ramazanda çok sık yaptığımız şeydi bu. Mahalle hayırlarına katılıyoruz ancak, gelemeyenlerde var. Yaşlı kapısı her vakit çalınmayan insanlarımız var. İşte onlarla beraber olacağız, oluyoruz yine. Nefise hanım evde yemek yapıyor onlara. O yemekleri birlikte yiyoruz. Gittiğimiz evdeki herkimse onu mutlu ve memnun etmek, bizi iki kat bahtiyar ediyor. Ellerini öpüyor gönül duasını alıp çıkıyoruz. Bir başka iftar programı için başka bir eve…

RAMAZAN KOLİLERİ HALKA ULAŞTIRILIYOR

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, ’İlçemizde Ramazan ayında geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz mahalle iftarlarımız var’ dedi. Bin kişilik hazırlanan yemekler farklı mahallelerde kurulan Ramazan sofraları ile vatandaşla buluşuyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan kolilerimiz hazır. Vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Savaştepe ilçemizde bu yıl İlahi grupları ile tasavvuf musikisi dinletileri de yapılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 30 Mayıs’ta iftar programı düzenleyecek. Savaştepe’de Mahallelerde düzenlenen iftar programları ile halkımızla buluşuyoruz. Birlikte aynı sofrada oturuyor Ramazanla ilgili hizmetlerimizle ilgili istekler çözümler ne varsa herşey iftar sofrası bereketinde paylaşılıyor’ dedi. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, ‘Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum.’ Şeklinde konuştu. Merhaba Özel Haberidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu