GündemEkonomi

YATIRIMA TEŞVİK PLANLARI

GMKA Balıkesir yatırım komitesi toplandı. 15 kurumdan 21 temsilcinin katılımıyla yapılan 2018 yılının ilk yatırım toplantısı GMKA’da gerçekleşti.

Balıkesir’de gümrük kurulması, serbest bölge kurulması, Ekonomi Bakanlığı Bölgesel teşvik sisteminin yatırımcı lehinde daha da iyileştirilmesi, termal turizm merkezlerinin alt ölçekli planlanması konularında çalışmalar yürütülecek.

İŞ ORTAMLARINDA İYİLEŞTİRME

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından kurulan Balıkesir Yatırım Komitesi, 2018 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Balıkesir’de yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yatırımcının yatırım aşamalarında muhatap olduğu tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirmek amacıyla kurulan İl Yatırım Komitesi toplantısına Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse başkanlık etti. Toplantıya 15 kurumdan 21 temsilci katıldı. Komite Başkanı Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse ardından söz alan Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin, 2018 yılında Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında yürütülen faaliyetlerden söz etti.

TEŞVİK SİSTEMİ İLE YATIRIM

Balıkesir’de gümrük kurulması, serbest bölge kurulması, Ekonomi Bakanlığı Bölgesel teşvik sisteminin yatırımcı lehinde daha da iyileştirilmesi, termal turizm merkezlerinin alt ölçekli planlanması bulunuyor. Yatırım ortamının tanıtılması için de yoğun şekilde faaliyetler yürüttüklerini belirten Şahin, 9-10 Mayıs’ta gerçekleşecek Balıkesir Yatırım Günleri’nde Balıkesir yatırım ortamını ile yatırım yapmış yatırımcıların panelist olarak katılacağı paneller aracılığıyla tanıtacaklarını belirtti.

ISO ilk 1000’de yer alan firmaların en üst düzey temsilcileri ve zincir otel yatırımcıları da davetliler arasında bulunuyor.
Toplantı katılımcıları, yatırım destek ofisi tarafından yatırımları hakkında bilgi sağlanan yatırımcılar ve izin ve ruhsat süreçleri takip edilen yatırımcılar hakkında ve iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve tanıtımı kapsamında yürütülen diğer faaliyetler hakkında da bilgi alma fırsatı edinmiş oldu.

Komite üyelerinin görüş ve düşüncelerinin alınmasından sonra toplantı sona erdi.

(GMKA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu