Semra AMAN AKYÜREK

BU YATIRIMCININ PROFİLİ FARKLI

‘Yatırımcı Heyetler Balıkesir’de’ cümlesini her duyduğumuzda şehir adına ayrı bir heyecan duyuyoruz. Bugüne kadar pek çok ülkeden ağırladığımız işadamları ve yatırım için şehre adım atanlar şehrimizden etkilenerek döndüler. Kimi yatırım yaptı, kimi de yatırım yapma niyetiyle geriye döndü ve aynı zamanda Balıkesir adına ülkelerinde ki yatırımcılara elçiliğimizi yaptı.

Ancak son gelen yatırımcı heyetinin profili biraz daha farklıydı.

Peki, neydi bu farklılık?

İlgili Makaleler

Birincisi, heyette yer alanların çoğu çok ciddi rakamların söz konusu olduğu sermayedarlar ve temsilcileriydi.

İkincisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duydukları hayranlıkla adeta “mutlaka yatırım yapmalıyız bunun için ne yapabiliriz” tavrı ile yatırımı hedef alan sorular sordular.

Sonuncusu ve benimde önemsediğim ayrıntı ise, yüz yıl geçmiş olmasına ve bizim neredeyse unutmaya başladığımız kardeşlik hukukumuzun onlar tarafından hala oldukça net hatırlanması.

Bu kardeşlik kimilerinde o kadar diri ki hala, 15 Temmuz’da Türkiye ile birlikte oralarda da camilerde sala okunmuş ve Milletimiz için dualar edilmiş.

İşte bu profile sahip yatırımcıları ağırladı Büyükşehir.

Peki, Büyükşehir Belediyesi doğru ağırladı mı?

Diye sorarsanız

Öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun iki gün boyunca ağırladığı bu yabancı yatırımcılardan oluşan heyetin, şehirden ve Başkandan etkilendiklerini net bir şekilde gözlemlediğimi söyleyebilirim.

Zira Heyette bulunanların arasında kendileri ile bizzat konuştuğumuz bu yatırımcılar Balıkesir’den çok ciddi bir şekilde etkilendiklerini ifade ederek yatırım ile ilgili daha öznel ve teknik koşullar için mutlaka tekrar geleceklerini ifade ettiler. Kendilerine bu sürenin az geldiğini ve beklentilerinin de ‘her alanda her yerde olmak olduğunu’ söylemek mümkün.

Yatırımcıya yapılan sunumlarda eksiklik var mıydı?

Elbette ki hiç yok denemez. Çünkü yatırımcı gerçek niyetle şehrin kalp atışlarını dinlemeye gelir. Kalp atışlarında sorun yok ancak beyne giden yol haritasında gayrimenkul, tarım, hayvancılık, doğa, turizm ve haliyle şehrin zenginliği, o iki günü fazlasıyla aşıyor.

Balıkesir olarak tüm zenginliklerimizi anlatabilmek için günler yetersiz kalıyor.

Dolayısıyla bereketli topraklarımız için yatırımcı soru yağmuruna tuttu adeta şehrimizi. Sorularına yanıtlar da aldı tabii. Cevaplara tatmin oldularsa da, çok daha fazlasını beklediklerini de belirttiler.

**Efelerin diyarında kültür ve sanatın eşsiz güzelliği ile ağırlandı heyet. Efe oyunuyla Başkan Kafaoğlu’nu seyretti. Başkan Kafaoğlu’nun efe oyununu bazıları taklit etmeye çalıştı ve hayranlıkla izledi. Programlarda Başkanın konuşması ve her sorunun karşılığında ziyaretlerinin ilk olduğunu ancak şehre gelişlerinin ilk olmayacağını söylediği sözlerle yatırımcılarla bir bağ kurduğunu göstermişti. Kafaoğlu Gönül köprüsünden öyle bir geçirdi ki yatırımcıları, kimse bu yatırımları durduramaz dedirtti. Bunlar mübalağa gibi gelebilir belki size ancak bu ifadeler “anlatılmaz yaşanır” dedirten sözler emin olun. Müslümanlıkla yoğrulan kalpler iş dünyasında gerek ticaret, gerekse yatırım için atılacak ve atılmasına olanak tanıyacak.

Heyetten bir yatırımcı diyor ki “sonsuz güven duyuyorum” biz varız.

Bir diğeri ise çıkıyor “güvenin teminatı” olarak hemen hesap açıyor.

Fazla söze gerek yok.

Balıkesir için bu adımlar kocaman bir servet değerinde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu