GündemEkonomi

YATIRIMLAR DİKKAT ÇEKİCİ

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “ Yatırımın ortamının olumsuzluklarına rağmen yeni yatırımlar öncelikle takdire değer ve moral motivasyon açısından önemli kazanımlarımız.”dedi.

 

BASİAD Balıkesir’in 2018 yılı yatırım durumu alınan teşvik belgeleri yolu ile ekonomik sıkıntı sürecini değerlendirdi. BASİAD Başkanı Bekki, “sanayileşme yarışında uzun soluklu bir dinlenme molası veren Balıkesir’in son yıllardaki hızı ve ülkenin ekonomik beklentileri doğrultusunda koyduğu yatırım hedefleri ile örtüştüğünü söylememiz mümkün değil diyerek, Balıkesir’in ekonomik büyüklüğü ve bu alanda kat etmekte olduğu mesafeye bakıldığında yatırım alanında daha büyük performansa ihtiyacımız var”dedi.

 

EN FAZLA YATIRIM İLÇELERE

 

Haziran ayı ve sonrası yatırımlarımızın ağırlığını gıda, enerji ve madencilik sektörü yatırımları gerçekleştirmiş durumda. Haziran ayı içerisinde; Tatlıpınar Enerji Üretim. A.Ş.’nin; Enerji sektöründe 500 Milyon TL tutarındaki yatırım kararı Balıkesir için önemli ve büyük yatırımlardan biri olarak dikkat çekici. Türkiye genelinde aylar itibari ile adetsel olarak 500-700 adet aralığında bir genel seyir gözlemlenirken; Ağustos ayında 330, Ekim ayında 389 adet yatırım kararı alınmış olması; yatırımların gidişatı açısından son derece dikkate alınması gereken bir durum. Balıkesir açısından da bu dönemde bir yavaşlamanın olduğunu söylemek mümkündür. Bu dönemde Balıkesir’in yeni yatırımları ağırlıklı olarak ilçelerimiz merkezli gerçekleşmiş, Balıkesir Merkezin aldığı yatırım ilçelere oranla yavaşlamıştır. “ dedi.

 

ÜLKE GENELİNDE BALIKESİR’E YAPILAN YATIRIMLAR

 

Ocak ayında ülke genelindeki toplam 532 yatırımın 3 tanesi, Şubat ayında toplam 516 yatırımın 4 tanesi Balıkesir’e yapıldı. Öte yandan Mart ayında ülke genelindeki toplam 652 yatırımın 16 tanesi,

Nisan ayında ülke genelindeki toplam 515 yatırımın 8 tanesi ve Mayıs ayında ülke genelindeki toplam 713 yatırımın 7 tanesi Balıkesir’e yapılırken, Haziran ayında ülke genelindeki toplam 570 yatırımın 9 tanesi ,Temmuz ayında toplam 464 yatırımın 6 tanesi ,Ağustos ayında 330 yatırımın 5 tanesi, Eylül ayında toplam 459 yatırımın 7 tanesi ve Ekim ayında 389 yatırımın 8 tanesi Balıkesir’e gerçekleştirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu