İlçe HaberleriGündem

Yavaş, ekiplerle birlikte

YAVAŞ, EKİPLERLE BİRLİKTE

 

Sındırgı Belediyesi Karla Mücadelede çalışmasını dünde aralıksız sürdürdü. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yağan kar sonrası Belediye ekipleri ile birlikte çalıştı. Soğukta çalışma yapan ekiplere sıcak çay ikram etti.

İlçe merkezinde 40 cm’ye yaklaştığı ifade edilen kar kalınlığının kırsal mahallelerde 80 cm’ye ulaştığı açıklandı. Başkan Yavaş  yağan kar sonrası yaptığı açıklamada :“ Son 30 yılın en sert kışı ve kar varlığının çok olduğu zamanı yaşıyoruz. İlçemizde de hem merkez olsun hem bütün kırsal mahallelerde 40 ile 80 cm’in üzerinde kar yağışı oldu ve bugün itibariyle de tamamen biz ana arterlerimizi ve yollarımızı açtık.’ ’dedi. Başkan Yavaş ; 10 tane karla mücadele yapılan araç ile 35 personel ve 3 tuzlama ekibi ile çalışmalara devam edileceğini bildirdi.

 

Öncelik Hastalar

Karın en yoğun olduğu Simav, Akhisar ve Balıkesir yollarında karayolları ekipleri de yapılan çalışmalara müdahalede bulunuyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Traktörleri ile çaba sarf edenler, dükkân ve evlerinin önlerini temizleyerek küreme ekiplerine yardımcı olanlar var. Ama asıl öncelikli işimiz hastalarımıza ulaşabilmek .’’dedi.  Yavaş ;’’112 nin ulaştığı noktalara belediye ekiplerinin de yardımcı olduğunu ve diyaliz hastalarının ulaşımı için yardımda bulunulduğu’’ söyledi. Başkan Yavaş, Zabıta ekiplerimiz ve muhtarlarımız aracılığı ile “ bacasında duman tütmeyen ev kalmasın” diyerek ihtiyaç sahiplerimize ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Vatandaşlara destek ve anlayışları için teşekkür etti.

 

Ali Osman Ata

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu